Gratis met Qbuzz Rood naar Emmen en Klazienaveen

Op 16 en 17 december en van 23 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de Qbuzz Rood naar Emmen en Klazienaveen.

Om het openbaar vervoer te stimuleren biedt de gemeente Emmen in samenwerking met Qbuzz gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4. Dit jaar is daar ook de nieuwe Qbuzz Rood van en naar Klazienaveen (lijn 12) aan toegevoegd.

Stimuleren OV

Eind 2014 werd deze actie voor het eerst gehouden. Ook toen konden inwoners van Emmen gebruik maken van de stadsbussen. Dat was een dusdanig succes dat de actie inmiddels jaarlijks terugkeert. Er werd twee keer zoveel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer dan gebruikelijk. Wethouder Robert Kleine benadrukt het belang van deze actie: “Iedereen moet naar Emmen en Klazienaveen centrum kunnen komen in de vakantie en tijdens de feestdagen. Met deze actie willen we inwoners van onze gemeente stimuleren het OV te gebruiken. Zo is er voor bezoekers die van verder komen meer ruimte op de parkeerterreinen”. De dienstregeling van deze stadsbussen is te raadplegen op www.qbuzz.nl/gd.

Klazienaveen

Met ingang van 10 december rijdt de nieuw Q-link Rood van en naar Klazienaveen (lijn 12). Het toevoegen van deze dienst aan de OV-actie verbetert de bereikbaarheid van het centrum van Klazienaveen. Daarnaast is het vanuit Klazienaveen mogelijk om gratis naar het centrum van Emmen te reizen.

Actiedag 16 december

Op zaterdag 16 december is een aantal acties opgezet ter promotie van de gratis ov-actie. Er staat een promotiebus van het OV-bureau op het Raadhuisplein. Bij deze promotiebus kan iedereen voor €3,50 in plaats van €7,50 een OV-chipkaart kopen. Daarnaast is het mogelijk om eens te kijken in de nieuwe dubbeldeksbus die tussen Emmen en Groningen rijdt. Beide bussen staan er van 10.00 tot 15.00 uur.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!