Brugstraat Klazienaveen weer geopend voor het verkeer

Vandaag, vrijdag 1 december, is vanaf 16.00 uur de Brugstraat in Klazienaveen weer geopend voor het verkeer.

De aannemer is de laatste weken nog druk bezig geweest met een aantal werkzaamheden op en langs de rijbaan, zoals het aanplanten van groen en plaatsen van verkeersborden. Ook het beton ter hoogte van de Pollux was niet volledig uitgehard. De Brugstraat moest daarom nog vrij gehouden worden van verkeer.

herinrichting

Op 1 mei werd gestart met de herinrichting van de Brugstraat. De belangrijkste verbindingsweg tussen Emmen en Klazienaveen ging op de schop omdat de riolering moesten worden aangepakt en de straat qua uitstraling niet meer paste in het straatbeeld. De straat past nu beter bij de nieuwbouw in De Planeet.

doorgaand verkeer

Sindsdien is er een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater) en een voetpad aangelegd, is de rijbaan smaller gemaakt met klinkers zodat het niet meer uitnodigt om er te hard te rijden. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer gebruik gaat maken van de Pollux en de Antares.