Vanaf 1 november PMD-afval één keer in de drie weken

Area gaat vanaf 1 november het zgn. PMD-afval (Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons) één keer in de drie weken inzamelen.

Door het PMD vaker in te zamelen, komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel inwoners. De inzameling van GFT en restafval verandert niet, dat blijft tweewekelijks. Nu wordt het PMD-afval nog één keer per maand opgehaald.

Sorteerstraten

Daarnaast is Area in opdracht van de gemeente gestart met het plaatsen van nieuwe sorteerstraten nabij de grotere winkelcentra. Hier kunnen bewoners hun glas, papier, textiel en PMD kwijt. Het scheiden van herbruikbare grondstoffen en afval is nog steeds voor verbetering vatbaar. In 2016 zat er gemiddeld nog 12 kg glas, 16 kg textiel en 24 kg papier en karton in het afval per inwoner per jaar.

brief met ophaalschema

Inwoners van de gemeente Emmen worden eind oktober per brief geïnformeerd over de nieuwe inzameldata voor PMD. De inzameldata voor GFT, de groene container en het restafval, de grijze container, blijven gelijk.

Eind december zijn de nieuwe inzamelgegevens voor 2018 beschikbaar. Deze gegevens zijn eenvoudig te raadplegen via de Area Afval APP of op de website van Area: www.areareiniging.nl.

Lees ook:

Ophalen PMD-afval van maandelijks naar één keer per drie weken!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!