Ophalen PMD-afval van maandelijks naar één keer per drie weken!

Het ophalen  van het PMD-afval, Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons, gaat van maandelijks naar één keer per drie weken!

Het groen- en grijsafval blijft zoals het nu is, één keer per 2 weken, hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten.

Ingezamelde hoeveelheid gestegen

Eind vorig jaar is in de gemeente Emmen op vrijwillige basis de derde container verspreid voor de inzameling van het PMD-afval. Vanwege de gestegen hoeveelheid gescheiden ingezameld PMD-afval, wordt de afhaalfrequentie van het Plastic, Metaal en Drankenkartons afval verhoogd.

Ruim 97% van van de huishoudens in de laagbouw heeft de container aanvaard. Wethouder René van der Weide: “We zien dat onze inwoners zó goed afval scheiden met deze nieuwe derde container, dat 1 keer per 4 weken afhalen niet voldoende is. Om het afval scheiden nog meer te stimuleren, willen wij een optimale dienstverlening bieden ”

Groen- en grijsafval

Het groen- en grijsafval behoudt de afhaalfrequentie van 1 keer per 2 weken. De kosten voor het afhalen van PMD-afval per 3 weken zijn ca. € 150.000,-.

Gestegen hoeveelheid

De hoeveelheid ingezameld plastic, blik en drankenkartons (PMD) per inwoner per jaar is gestegen van 6,8 kg (2014) naar 6,9 kg (2015) en 8,1 kg (2016) per maand. Op basis van de eerste vier maanden van 2017 is de verwachting een verdere stijging naar ca. 18 kg (2017) per maand. Dat is een stijging van meer dan 200% ten opzichte van 2016.

Ingangsdatum

Wanneer de nieuwe afhaalfrequentie ingaat is nog niet bekend. Area Reiniging werkt het plan nu uit, en maakt op korte termijn aan de inwoners bekend wat er gewijzigd wordt in de afhaalroutes.