Kindcentrum Emmerhout feestelijk geopend

Het nieuwe Kindcentrum in de wijk Emmerhout in Emmen is woensdagmiddag 18 oktober feestelijk geopend.

Twee scholen -OBS De Kubus en RK-PC Jenaplanschool Kristalla- , de voorschool van Stichting Peuterwerk, kinderopvang en BSO De Meerdijk en de Openbare Bibliotheek hebben samen onderdak gevonden in dit hypermoderne duurzame gebouw.

voorschool

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hier de hele dag leren, spelen en ontwikkelen. Vorig jaar in oktober ging de eerste heipaal voor de bouw van de school de grond in. Eind maart werd het hoogste punt bereikt en vlak voor de zomervakantie was de oplevering een feit. Sinds de start van het nieuwe schooljaar 2017/2018 genieten de kinderen en de bewoners van de wijk Emmerhout van het nieuwe gebouw.

“We hebben alle nieuwe ontwikkelingen bij de bouw van deze school mee kunnen nemen,” aldus wethouder Robert Kleine bij de opening. “Zoals het ontstaan van de voorschool, een nieuwe functie voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Jong en oud komen hier samen doordat ook de bibliotheek hier een plek heeft gevonden. Een prachtig resultaat.”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!