Bedrocks sluiten in stijl seizoen af

Honk- en softbalvereniging Bedrocks sluit in stijl het seizoen af met winst en verlies, en het seizoen-afsluitende familiesoftbaltoernooi is terug van weggeweest.

Junioren

Zaterdag speelde junioren 1 van Bedrocks hun laatste competitie wedstrijd van 2017 tegen de Domstad Dodgers uit Utrecht onder de broederlijke leiding van de scheidsrechters Robbin en Kevin Vording.

Een week eerder wisten de junioren al het kampioenschap veilig te stellen door te winnen van de Blue Hawks in Zwolle. De Emmer honkballers begonnen met werper Davey Paulussen op de heuvel en moesten in de 1e inning 4 punten tegen incasseren. Aan slag wisten de Bedrocks dit gelijk recht te zetten door ook 4 punten te scoren.

In de 2e inning moest Paulussen de heuvel verlaten bij een 4-8 stand in het voordeel van de Dodgers. Hij werd vervangen door Scott Schulting die weinig problemen had met de ploeg uit Utrecht. In de 4e en 5e inning kwamen de Bedrocks hard terug door in 15 punten te scoren. Schulting liet slechts 1 punt van de Dodgers binnenkomen. Bij de laatste slagman van de Dodgers werd Schulting vervangen door oud werper Savan Boer die inmiddels als catcher en binnenvelder wordt ingezet. Boer noteerde de laatste nul van de competitie en gaat de boeken in met een perfecte ERA van 0.00(=verdiende punten tegen).Junioren-BedrocksEen geslaagde competitie voor de ploeg van coaches Ralph en Devi Seijkens die ook door het team in het zonnetje werden gezet. Deze succesvolle competitie en het kampioenschap werd na de wedstrijd op het Bedrocks terras nog met het publiek en het bestuur gevierd.

Pupillen

Na een avontuurlijke rit via wegomleggingen en onverharde wegen kwamen de Emmer pupillen zaterdag uiteindelijk met de auto’s tussen de maisvelden in het outfield van de Uitsmijters ‘55 Almelo in Bornerbroek aan. De ambiance was prachtig.

Het veld lag er zonovergoten bij met aan de ene kant een bomenrij in de mooiste herfstkleuren en aan de andere kant omsloten door maisvelden tot aan het honkbalveld. Met name door de maisvelden, leek het wel het decor van de honkbal filmklassieker “Field of Dreams”. De Bedrocks begonnen aan slag en wisten meteen in de 1e slagbeurt een punt te scoren net als de Uitsmijters 1 – 1.

In de 2e inning lukte het Bedrocks niet om tot scoren te komen, waar de Uitsmijters er vijf scoorden, 6 – 1 voor de thuisploeg. De twee inningen daarna liepen de Uitsmijters verder uit met drie en twee punten in de derde en vierde inning. De Bedrocks scoorden nog 5 punten waardoor de eindstand van de wedstrijd op 11 – 6 kwam voor de Almelose honkballers.

Het was de laatste wedstrijd van een mooi honkbalseizoen. De Uitsmijters kwamen daarmee op de 2e plek te staan en de Bedrocks zijn in de middenmoot op de 4e plaats geëindigd. Later die zaterdag werd het seizoen-einde gevierd met een teamuitje waar nog lang over werd nagepraat.

Familietoernooi

Zondag werd voor het eerst sinds 2014 weer het Bedrocks familiesoftbaltoernooi gespeeld waarmee het honk- en softbalseizoen wordt afgesloten. Op een zonovergoten Meerdijk streden vijf gelegenheidsteams met spelers van jong tot oud om de wisselbokaal “De Eer”.The-Perfecto's-Familietoernooi BedrocksHet gouden strijkijzer om een jaar met “De Eer” te kunnen strijken, werd door The Perfecto’s gewonnen. Voor de honk- en softballers is de winterstop nu aangebroken en over enige tijd zullen de zaaltrainingen van start gaan.

(Foto’s Bert Springer)