Bea Smit ontvangt haar eerste identiteitspapieren als vrouw

Wethouder Jan Bos overhandigt aan Bea Smit haar eerste identiteitspapieren als vrouw zijnde.

Op 11 oktober, in de Regenboogweek tijdens de Nationale Coming Out dag, heeft Bea Smit uit handen van wethouder Jan Bos haar nieuwe identiteitspapieren mogen ontvangen. Op haar nieuwe paspoort wordt zij voor het eerst aangemerkt als vrouw. Een bijzonder en emotioneel moment voor Bea en haar naaste familie en vrienden.

Voor Jan Bos is het eveneens een bijzonder moment. ‘Het is voor mij een eer om dit paspoort te mogen overhandigen. Ik heb zeer veel waardering voor haar jarenlange strijd en voor de mensen om haar heen die haar daarin hebben gesteund en haar nog steeds steunen.’

Na de overhandiging van de papieren is de regenboogvlag gehesen door Bea Smit en Jan Bos, bij de vlaggenmast voor het gemeentehuis.

(Foto: Jan Anninga)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!