Duits bezoek aan Museum Collectie Brands

Sinds begin 2017 is het Museum Collectie Brands een samenwerkingsverband aangegaan met een drietal Duitse musea. Tijd voor een evaluerend bezoek aan het museum in Nieuw Dordrecht.

De medewerkers en hun directies van drie kort over de grens gelegen Duitse musea waarmee het Museum Collectie Brands sinds begin dit jaar een samenwerkingsverband is aangegaan, bezochten vanmorgen het museum in Nieuw Dordrecht.museum collectie brandsIn een korte inleiding schetste voorzitter van Museum Collectie Brands, Hank Peters, de geschiedenis en het ontstaan van het museum. Ook de organisatie binnen het museum werd toegelicht aan de gasten. Hierna werd een korte film vertoond over Jans Brands en zijn collectie.

In kleine groepen kregen de Duitse gasten een rondleiding en werd door de gidsen bijzondere voorwerpen getoond en het verhaal erachter verteld.

korting vijf musea

De samenwerking tussen Museum Collectie Brands, de drie Duitse musea en museum het Klooster in Ter Apel, resulteerde al in een aanbieding waarin alle vijf de musea met korting kunnen worden bezocht.

‘Onder het Zwarte Doek’

De expositie: ‘Onder het Zwarte Doek’ met foto’s van Jan Oosting uit het begin van de vorige eeuw, die nu nog tot eind van het jaar in het voormalige dierenpark is te zien, gaat in januari 2018 op expositietournee naar het Moormuseum Emsland in Geeste.