Voetbalkampioen Sherida Spitse werkt Hondsrug-leerlingen in het zweet

Een balletje trappen met een kampioen. Ruim 100 leerlingen van het Emmer Hondsrug College maakten het maandag mee.

Ze kregen voetballes van Europees kampioen en Oranje-international Sherida Spitse. De middenvelder (139 interlands) van de Oranje Leeuwinnen was een dagje gastdocent voor de Emmer scholieren.

Meet and Greet

Naast twee intensieve clinics nam ze alle tijd om in een goed gevulde schoolzaal vragen te beantwoorden van zo’n 150 leerlingen. Ze vertelde over haar loopbaan, het gewonnen EK in eigen land en haar sportieve toekomst. De FC-Twente-speelster zei te hopen op een transfer in de winter. Het liefst vertrekt ze naar een topclub in Engeland maar ook het Duitse FC Bayern München en Barcelona staan op haar verlanglijstje.

Lovend

Sherida Spitse was trouwens lovend over de gymdocenten waar ze mee speelde tijdens de clinics. Het was, zo vertelde de middenvelder, de eerste keer dat ze met mannen van haar leeftijd voetbalde. De Hondsrug-leerlingen zorgden voor een waar vragenvuur. Zo bekende de speelster het best leuk te vinden om op straat herkend te worden, haar vrije tijd liefst met familie door te brengen en dat ze een beetje teleurgesteld was dat er zich na het succesvolle EK geen interessante clubs bij haar meldden.

Voetbalclinic

De persoonlijke voetballessen van de Oranjeaanvoerder was zeker geen vrijblijvende aangelegenheid. Spitse trainde de Hondsruggers behoorlijk in het zweet en was verantwoordelijk voor aardig wat verzuurde benen. ‘Het was hard werken maar niemand klaagde of piepte. Echte bikkels hier op het Hondsrug College. Ik kom graag een keertje terug.’

Gedreven

Gymdocent Daan de Jonge van het Hondsrug College was na afloop een tevreden mens. ‘De gedrevenheid en passie van de leerlingen waren echt fantastisch. Met een beetje geluk schopt één van hen het ooit tot Europees of beter nog wereldkampioen.’ Spitse had vooral voor de voetballende dames nog een goede tip. Zij moeten zoveel mogelijk met jongens voetballen want daar kweek je spieren mee.

(Foto: Boudewijn Benting)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!