Hard knokken levert Bedrocks junioren kampioenschap op

In Zwolle speelden de Bedrocks Junioren 1 honkballers zaterdag de belangrijkste wedstrijd van seizoen 2017 tegen Blue Hawks. Er werd hard geknokt voor het kampioenschap.

Junioren 1

Met nog twee wedstrijden te gaan hadden de koplopers uit Emmen een punt voorsprong op het Zwolse team, eerder in het seizoen werd van de Hawks verloren. Bij gelijkspel, of winst van de Zwollenaren in deze voorlaatste wedstrijd van seizoen 2017 zouden beide teams theoretisch het komende weekend nog kampioen kunnen worden.

flink aantal supporters

Ondanks de slechte weersomstandigheden waren er toch een flink aantal supporters uit Emmen meegekomen die getrakteerd werden op regen en kou, maar vooral ook op een zeer spannende wedstrijd. Mede door een 2-honkslag van Julian Zoeteman, kwam Bedrocks in de 1e inning met 3-0 voor. In de 2e inning wisten beide partijen twee keer te scoren, 2-5.Bedrocks, junioren 1 2017, knokkenDe thuisploeg wist in de 4e inning dicht in de buurt te komen door tweemaal te scoren, 4-5. In de volgende inning voerde de verdediging bij beide teams de boventoon, met als hoogtepunt voor Bedrocks een dubbelspel door 3-slag en een uitgegooide honkloper door een prachtige aangooi van catcher Tristan Berns. In de 7e en laatste inning wisten de Bedrocks zich weer terug te knokken dankzij een goed getimede honkslag van Kilian Alderlieste.

Bedrocks scoorde uiteindelijk vier keer, waardoor de tussenstand stond op 4-9. In de laatste gelijkmakende slagbeurt voor Blue Hawks zat vervangend werper Scott Schulting op zijn maximaal aantal toegestane worpen. Hij werd vervangen door Ruben van Wieren, die de lastige taak op zich kreeg de laatste twee nullen van de wedstrijd te werpen. Na een aantal keren vier wijd kreeg Zwolle twee punten (6-9) en alle honken vol, de spanning was om te snijden.

Maar van Wieren kon een geslagen bal traceren, gooide de honkloper op thuis uit en catcher Savan Boer gooide de bal in één beweging door naar de inmiddels 1e-honkman Schulting ten koste van de Hawks slagman. Met deze prachtige actie 1-2-3 en dus dubbel over thuis was het kampioenschap in de landelijke 2e klasse, voor Bedrocks een feit. Een geweldige ontknoping van deze thriller en een verdiend kampioenschap voor het team en zeker niet in de laatste plaats voor het trainer-coach duo, vader Ralph en zoon Devi Seijkens.

Junioren 2

De junioren 2 traden in de laatste wedstrijd van dit seizoen aan tegen de kampioen Blue Devils in Meppel. Tegen de oud Bedrocks werper Jeroen Koopman die nu voor Meppel op de heuvel stond, begonnen de Emmenaren voortvarend. Als snel kwamen er 3 spelers over de thuisplaat.Bedrocks, Stein RietemaBedrocks werper Stein Rietema deed vervolgens wat van hem verwacht werd, maar kon ondanks goed veldwerk van zijn team niet voorkomen dat Meppel langszij kwam.

Het 2e-honk werd verdedigd door nieuwkomer Romain van der Graaf die zich deze positie inmiddels redelijk eigen heeft gemaakt. Hugo Hoezen nam in de tweede inning de bal over van Stein en zag uiteindelijk 4 man over de thuisplaat komen. Aan slag deed Bedrocks verder niet meer mee, waardoor de eindstand toch niet onverdienstelijk op 7-3 kwam te staan tegen kampioen Blue Devils

Aspiranten

De aspiranten ontvingen op de Meerdijk voor hun laatste wedstrijd kampioenskandidaat The Pioneers uit Assen. Met guur herfstweer als decor begon Pioneers aan slag.

Startend pitcher Alex Uiterwijk-Winkel had het moeilijk met wind tegen en regen in het gezicht. Dit resulteerde in een vijftal punten voor de tegenstander. Toch liet hij het koppie niet hangen en wist mooi af te sluiten door 2 slagmannen met 3 slag naar de dug-out te sturen. Ook de pitcher van de Pioneers had het lastig. Bedrocks wist hier gedeeltelijk van te profiteren door op de honken te komen, resulterend in een 2-tal punten.

In de 2e inning wist Alex nog één slagman van de plaat af te gooien, waarna Myrthe Jonkman de heuvel zeer voortvarend overnam. De Pioneers wisten slechts 2 punten te maken, waarna het de beurt was aan de Bedrocks om in te lopen. Met o.a. mooie honkslagen van Colin Ramakers en Dainyel Rooi kwam de tussenstand op 6-7.

In de laatste inning bleef Myrthe zeer constant gooien en wist Pioneers maar minimaal te profiteren met 1 punt. Mooi veldwerk van Vlin Rietema en Alex zorgde ervoor dat Bedrocks met de gelijkmakende slagbeurt voor een kleine sensatie kon gaan zorgen. Er werden twee punten binnengelopen, waardoor een gelijkspel in ieder geval bereikt werd. Door een tactisch goede wissel van de Pioneers op de pitchterplaat bleef het daar ook bij. Met de 8-8 eindstand een mooi einde van dit seizoen voor de Emmer aspiranten!

Pupillen

Vanwege de weersomstandigheden kon de wedstrijd van de pupillen afgelopen zaterdag niet doorgaan. Wel speelden de jongste Bedrocks honkballers een goed georganiseerd toernooi in Apeldoorn bij Robur 58. De meisjes en jongens moesten daarvoor wel vroeg uit de veren maar genoten met volle teugen. De coaches Gerhard van den Hoek, Elles Veltman en Frits Bekkering probeerden de spelers op diverse posities uit en hoewel geen van de partijen winst op leverde voor de Bedrockers, vertrokken ze aan het eind van de middag moe, maar goed gemutst weer naar Emmen.Bedrocks, pupillen 2017

Programma Meerdijk

Zaterdag 14 oktober Junioren 1 – Domstad Dodgers (Utrecht)
Zondag  15 oktober vanaf 10:00 uur Bedrocks familietoernooi

(Foto’s: junioren 1 Bert Springer; Junioren 2 Erik Eilering; pupillen Hayo Deinum)