Junioren Bedrocks op winst, regen spelbreker aspiranten

Ondanks het wisselvallige weer speelde het eerste juniorenteam van Bedrocks zaterdagmorgen in Houten tegen de Dragons; aspiranten hadden op Meerdijk de weergoden tegen zich.

junioren 1

Startend werper Ruben van Wieren had moeite om door de slagzone te gooien, daardoor kon de thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Gedurende de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd, mede door hits van Max Kamp en Julian Zoeteman stond het na de vijfde inning gelijk, 9-9.

In de 6e inning scoorde Bedrocks maar liefst 5 punten en dit bleek te veel voor de thuisploeg om terug te komen. Vervangend werper Scott Schulting liet nog 1 punt toe, maar besloot de wedstrijd met zijn 10e strike-out in meer dan vier geworpen innings. Ondanks een enigszins zwakke wedstrijd in verdedigend opzicht, konden coaches Ralph en Devi Seijkens terugkijken op een goeie overwinning. Eindscore: 14-10 voor de bezoekers uit Emmen.

Een belangrijke overwinning voor de junioren om de strijd in het kampioenschap in de landelijke 2e klasse, die nu tussen Blue Hawks Zwolle en Bedrocks Emmen gaat. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Bedrocks één punt voor op de Hawks. Zaterdag aanstaande staat om 14.00 uur in Zwolle de cruciale wedstrijd op het programma tussen beide concurrenten.

Aspiranten

De aspiranten ontvingen zaterdag op de Meerdijk WHSC uit Winschoten. Op voorhand een interessante partij, beide teams staan qua puntenaantal bij elkaar in de buurt.

Bedrocks begon met Myrthe Jonkman en Vlin Rietema als pitcher-catcher-combi en dit verliep heel redelijk. WHSC wist slechts twee punten te scoren, maar Jonkman moest dit wel doen met al een behoorlijk aantal pitchballen. De gelijkmakende slagbeurt verliep goed voor de Bedrocks met een opvallende goede slagbal van Myrthe richting eerste honk. De stand werd bijgetrokken tot 2-2. In de 2e inning wist WHSC uit te lopen naar 2-5, waar Bedrocks door goede pitching van WHSC-kant geen antwoord op had.

Weergoden

Vanaf dat moment begonnen de weergoden zich met de wedstrijd te bemoeien. Thimo Czudar had in de derde inning duidelijk moeite om de ballen door de regen goed over de plaat te krijgen, waardoor WHSC nog twee punten wist uit te lopen. Alex Uiterwijk-Winkel nam daarom de plaats van Thimo over en wist al snel Bedrocks terug in de droge dug-out te brengen om aan de gelijkmakende slagbeurt te kunnen beginnen. De Bedrocks voelden dat een gelijkspel of misschien zelfs winst er nog in kon zitten en zette een sterke eindspurt in, o.a. door een prachtige slagbal van Colin Ramakers ver achter in het outfield.

regen spelbreker

Bij de stand 5 – 7 hadden de Bedrocks zelfs 3 honken bezet en nul uit! Helaas kon de scheidsrechter op dat moment niet anders besluiten dan de wedstrijd stil te leggen omdat het qua regen echt teveel van het goede werd. Nog even had Bedrocks de hoop dat de wedstrijd kon worden uitgespeeld, maar Buienradar en de realiteit wees anders uit. De wedstrijd moest worden beëindigd, waardoor de laatste inning niet meer meetelde. Een sneu 2 – 7 verlies derhalve.

Programma Meerdijk

Aanstaande zaterdag 7 oktober ontvangen de aspiranten om 11.00 uur The Pioneers Assen

(Foto Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!