Groep ‘Travellers’ van camperplaats Emmen weggestuurd

Maandagochtend is een groep ’travellers’ door de Emmer politie van de camperplaats in Emmen weggestuurd.

verblijf

De camperplaats in Emmen is direct gelegen naast het Hampshire Hotel tegenover de grote parkeerplaats. De groep ‘reizigers’ waren op de camperplaats met negen campers aan een langer verblijf bezig dan is toegestaan. Omdat hierdoor de reguliere camperaars met hun huisje op wielen niet meer terecht konden voor een overnachting, werd de groep weggestuurd.

geen voorzieningen

Volgens gemeentelijk beleid en de geplaatste borden is het een vrij toegankelijke camperplaats zonder verdere voorzieningen zoals elektriciteit, drinkwater, vuilwater loospunt en afvalcontainers.Camperplaats-Hampshire-hotel Niet duidelijk aangegeven staat voor hoelang een camperaar er mag verblijven. Het aanwezige bord geeft alleen maar aan dat het toegestaan is om er met een camper te overnachten.

werkzaamheden

In mei dit jaar, werd Zuidoost Drenthe geteisterd door zogeheten ’travellers.’ Dat zijn mensen die rondreizen en overal werkzaamheden aanbieden, zoals het  aanbieden van bijvoorbeeld asfalteringswerkzaamheden of het schoonmaken van dakgoten. Hierbij gaan ze vaak op een behoorlijk intimiderende wijze te werk.