Bedrocks heren strijdend ten onder tegen Friese koploper

De honkbalheren van de Emmer Bedrocks ontvingen zondag op de Meerdijk koploper Northern Stars uit Leeuwarden; de  junioren Robin Brandjes en Savan Boer waren ook van de partij.

mannetjes

Wegens vakanties moest invalcoach Michel Kraayenveld een beroep doen op de junioren Robin Brandjes en Savan Boer die beiden hun mannetje stonden. Bedrocks Startend werper bij Bedrocks was de 18 jarige Melvin Brandjes die uitstekend van start ging en in de 1e inning slechts één honkslag tegen kreeg. Helaas werd er door een veldfout een run gemaakt door de sterke Friese slagploeg.

De Bedrocks slagmannen kregen te maken met werper Roberto Escalona (op de titelfoto, red.). De inmiddels vijftigjarige Escalona die ook al in de hoofdklasse speelde is gepokt en gemazeld in het honkbal en zeker op de heuvel. In Emmen verschalkte hij de één na de andere Bedrocks slagman moeiteloos.Erik-Tobben(val)Bij een actie om de Emmer honkloper Erik Tobben uit te tikken op het eerste honk kwam deze ongelukkig ten val maar na een aantal onderzoeken in het Emmer ziekenhuis lijkt hij er geen blijvend letsel aan over te houden.

Het aantal ballen die door de Bedrockers het veld ingeslagen werden waren schaars en de punten bleven uit. Maar het Bedrocks veld verdedigde uitstekend en zo bleef een walk over door Stars uit. Tot en met de 6e inning kreeg Brandjes slechts 7 honkslagen en 2 punten tegen. In de 6e inning werden dat 3 punten en hij werd in de 7e en laatste inning vervangen door de inmiddels bij de Emmer recreanten spelende Bart-Jan van der Toom. Hij gooide nog wel 2 strike-outs, maar er kwamen toch nog vijf Friese honklopers over de thuisplaat. Ondanks het feit dat alleen Stefan Mol aan Bedrocks kant tot een honkslag kwam en de 0-10 nederlaag kan worden geconcludeerd dat de Emmenaren wel schade maar geen schande hebben opgelopen tegen deze koploper die een klasse hoger niet zou misstaan.

Scheidsrechter

Een eervolle vermelding is zeker op zijn plaats voor Benjamin Houthuijzen die het weekend alle drie thuiswedstrijden als scheidsrechter op trad en daarbij bijna een volle werkdag maakte.

Junioren 1

De junioren speelden zaterdagmiddag tegen de hekkensluiter van de 2e klasse B, UVV uit Utrecht. Na het teleurstellende resultaat van de afgelopen week waren de spelers er enorm op gebrand om deze week een goed resultaat neer te zetten. Dat bleek deze week geen probleem. De Emmenaren waren veel te sterk voor de tegenstanders uit Utrecht, wiens team werd aangevuld met 5 aspiranten.

Hoewel het na de 1e inning nog maar 2-0 stond voor de Emmer junioren werd deze voorsprong in de tweede en derde inning met respectievelijk 7 en 11 punten uitgebreid. Meest effectieve slagmannen aan Emmer zijde waren Julian Zoeteman met drie honkslagen en Tristan Berns met een geweldige driehonkslag. In de ontmoeting die eindigde in 22-0 stond Bedrocks Pitcher Max Kamp alle inningen op de heuvel en kreeg geen enkele honkslag tegen en gooide daarmee een heuse ‘no-hitter’, een unieke prestatie binnen het honkbal.

Pupillen

Zaterdagmorgen speelden de pupillen een thuiswedstrijd tegen Tex Town Tigers uit Enschede. TTT opende als startende slagploeg meteen de aanval door in de 1e inning twee punten te scoren. Bedrocks antwoorde door goed slagwerk van Jeffrey Koster, Valerie Mol, Lukas van den Hoek en een homerun van Lisanne Mol, 4-2.Koen-BekkeringIn de 2e inning ging TTT door met het goede slagwerk en wisten drie punten te scoren, maar in de gelijkmakende slagbeurt maakte Koen Bekkering een run, 5–5. In de 3e inning was de verdediging van Bedrocks ijzersterk en daardoor kon TTT geen vuist meer maken en niet scoorden.Jeffrey-Koster

Er ontstond aan TTT zijde verwarring nadat twee van honklopers op het derde honk terecht kwamen. Vanaf de thuisplaat gooide Pitcher Lisanne hard naar het tweede honk waar 2e honkman Yannick van den Hoek de bal keurig ving en op het honk stapte waardoor een van de honklopers uit was. Aan slag bleven de Bedrocks productief en wisten vier punten te scoren door mooi slagwerk van Paco van Dalen en Thijmen Derks, goed honklopen van Pim Bekkering en Lukas met een homerun,9-5. In de 4e inning kwam alleen TTT nog een keer aan slag maar kwam niet meer tot scoren. Zo leverde de wedstrijd met veel echte honkbalacties de verdiende 9-5 winst voor de Emmer pupillen op.

Aspiranten

De aspiranten moesten zaterdag voor een dubbelwedstrijd aantreden bij de Northern Stars in Leeuwarden. De eerste wedstrijd kwam Bedrocks uitstekend uit de startblokken. De hele slagploeg kwam aan de beurt en er werden maar liefst 6 punten gescoord. Vervolgens wist werper Dari Vinke de tegenstander knap op 0 te houden. Vervolgens was de slagmotor van de Emmenaren in de tweede inning tot stilstand gekomen en begonnen de jongens en meisjes uit Leeuwarden aan hun come back. Na 3 punten gescoord te hebben kwam Alex Uiterwijk op de heuvel maar kon niet voorkomen dat de stand gelijk getrokken werd.

Ook in de derde inning kwamen de Bedrockers niet verder dan het derde honk. De thuisclub scoorde in hun gelijkmakende inning wel het winnende punt, 7-6.
De tweede wedstrijd van de dag leek anders te beginnen maar helaas was dat ijdele hoop. Ondanks goed spel van de Emmenaren, zowel aanvallend als verdedigend zat er niet voldoende in.

De werpers van Emmen Thimo Czudar en Stein Rietema hadden wat opstartproblemen zo vlak na de zomerstop. De werper van Leeuwarden had daarentegen geen enkel probleem harde ballen door de slagzone te gooien. Een enkeling wist een honkslag te slaan en verder ook nog te scoren maar dat was helaas niet genoeg. Eindstand 4-8 waardoor de tweede nederlaag van de dag een feit was. Opvallend was dat Bradley de Haan die aan zijn eerste seizoen bezig is, 3 van de in totaal 11 punten heeft gescoord.

Programma Meerdijk
zaterdag 9 september
11.00 uur Aspiranten – Caribe (Groningen)
14.30 uur Junioren 1 – Domstad Dodgers (Utrecht)

(Foto’s Bert Springer)