Opbrengst Rotaryclub Monarch Rally van 7500 Euro voor Stichting Vlinderkind overhandigd

De op 2 april j.l. verreden Monarch Rally van de Rotaryclub Emmen bracht in totaal 8300 Euro op. Hiervan is onlangs 7500 Euro overhandigd aan de Stichting Vlinderkind.

symbolisch

Afgelopen zaterdag overhandigde oud-voorzitter Hanneke van Kammen, symbolisch het bedrag van 7500 Euro aan Linda Koehorst van Stichting Vlinderkind.

professor dokter Marcel Jonkman

Zondag 2 april vond de start s’morgens plaats vanuit Klazienaveen bij Autobedrijf Van Veggel. Korte tijd later bewoog zich een uit ruim 80 auto’s tellend lint langs kronkelende wegen door het wonderschone landschap van Noord-Nederland.

In een van de wagens navigeerde professor dokter Marcel Jonkman, samen met chauffeur Lammert de Graaf, richting het eindpunt Barger-Compascuum. Zijn deelname en die van 2 bestuursleden van Stichting Vlinderkind, was een extra duwtje in de rug van de organisatie. Mede hierdoor behaalden ze het gewenste deelnemersaantal van 80 auto’s. Jonkman, internationaal bekend dermatoloog van het UMCG, doet dagelijks onderzoek naar de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa, een erfelijk, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening.

opbrengst voor goede doelen en organisaties

De leden van Rotaryclub Emmen Monarch zetten zich herhaaldelijk in om geld bijeen te brengen voor goede doelen en organisaties die een steuntje in de rug verdienen. Dat dit jaar ging de focus naar de vlinderkinderen ging, zoals de EB-patiënten worden genoemd, was klip en klaar.

Linda Koehorst, boegbeeld van de Stichting Vlinderkind, kreeg de Rotaryclub Emmen-Monarch zonder veel moeite in de benen voor de actie. Deze verschrikkelijke huidziekte, met veel sociale impact, verdient meer aandacht én geld voor onderzoek. Met de opbrengsten uit de Monarch Rally ondersteunt Rotaryclub Emmen-Monarch dit onderzoek en daarmee Debra Nederland en Vlinderkind. Zie www.debra.nl of www.vlinderkind.nl voor meer informatie.

Debra Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met EB, en stichting Vlinderkind, de fondsenwervende organisatie voor het onderzoek, zochten een onderzoek uit, uitgevoerd door het UMCG, dat patiënten met EB helpt.

Monarch Rally 2018

Rotaryclub Emmen-Monarch organiseert voor het goede doel op zondag 13 april 2018 opnieuw weer haar jaarlijkse rally. Voor meer informatie over de rally kijkt u op www.monarchrally.nl.

Lees ook:

Start Monarch Rally zondag 2 april bij Autobedrijf van Veggel

Monarch Rally 2017 steunt Debra Nederland en Vlinderkind

Zondagochtend vindt bij Autobedrijf van Veggel Klazienaveen de start plaats van de Monarch Rally

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!