Klipper Eben Haezer na 60 jaar terug in Erica

Het ruim honderd jaar oude schip de Eben Haezer keerde vorige week na een afwezigheid van zestig jaar terug op zijn oude aanlegplaats in Erica.

honderd jaar

Honderd jaar geleden woonde de schippersfamilie Stoffers met hun zessen op de klipper. Tegenwoordig is het schip, waarvan het vrachtruim wat voor turftransport gebouwd was, verbouwd is tot woonruimte. De eerste schippersfamilie woonde met het gehele gezin in de roef, een klein woon- en slaapgedeelte.

Verlengde Hoogeveense Vaart

Vorige week voer het oude schip weer van Utrecht naar Erica om opnieuw op zijn oude ligplaats van zestig jaar geleden af te meren in de Verlengde Hoogeveense Vaart. De prachtige oude klipper Eben Haezer ligt nu pal voor de deur van de doe-het-zelfzaak Hubo in het water.

 

 

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!