“Het Grote Voor Elkaar Festival” op 7 oktober in Emmen

Op zaterdag 7 oktober 2017 is “Het grote Voor Elkaar Festival” in en rondom het gemeentehuis in Emmen, een uniek festival georganiseerd door inwoners en ambtenaren samen.

plannen bewoners

Centraal staan de tientallen plannen van bewoners, die in de gemeente Emmen zijn uitgevoerd of nog gaan worden. Zo ontstond in Emmerhout een sportplein, kwam er een plan voor seniorenwoningen in Zwartemeer en maakten ondernemers en Plaatselijk Belang zelf een centrumplan voor Nieuw Amsterdam.

Steeds meer inwoners nemen het initiatief en kloppen bij de gemeente aan met een plan om hun woonomgeving mooier, schoner of veiliger te maken. De gemeente Emmen is blij met al die initiatieven en wil samen met inwoners die plannen tot uitvoer brengen.

open deuren gemeentehuis

Op 7 oktober staan ook de deuren van het gemeentehuis wagenwijd open: bestuurders en ambtenaren laten zien wat hun werk inhoudt.

bewonersinitiatief

Ook het idee voor dit festival komt van twee inwoners: Marlies Zeeman en Fenneke Mensen. Hun oproep aan iedereen is: “Geef je op om mee te doen tijdens dit festival. Laat zien welke mooie acties je hebt in jouw buurt of wijk. Iets dat al afgerond is, of nog maar een idee; alle initiatieven zijn welkom! Deel kennis en ervaring met andere inwoners en ambtenaren, zodat plannen verder komen en nieuwe ideeën ontstaan. “

Wethouder Robert Kleine: ‘Natuurlijk doen wij mee met dit mooie initiatief voor het organiseren van dit unieke festival. De dag is bedoeld om bewoners, ambtenaren, bestuurders en andere professionals dichter bij elkaar te brengen om samen te werken aan een nog mooier Emmen.”

Website

Er is nu ook een website online waar steeds meer informatie over het festival komt te staan: www.hetgrotevoorelkaarfestival.nl.

Wat: Uniek festival “Het Grote Voor Elkaar Festival”
Waar: In en rondom het gemeentehuis Emmen
Wanneer: Zaterdag 7 oktober 2017

error: De inhoud van deze website is beschermd !!