Volgende week startsein bouw grootste zonnepark Drenthe in Barger Compascuum

Volgende week woensdag 28 juni, wordt in Barger Compascuum het startsein gegeven voor de bouw van het grootste zonnepark van Drenthe.

Met een oppervlakte van ruim 19 hectare en 118.200 panelen zal de installatie het elektrische vermogen voor ongeveer 3.750 huishoudens gaan opleveren. Het Zonnepark Lange Runde in Barger-Compascuum wordt daarmee het grootste zonnepark van Drenthe. Volgende maand gaat de schop de grond in.

Gemeente Emmen

Wethouder René van der Weide: ‘Voor niets gaat de zon op en daar maken we dankbaar gebruik van. We maken in de gemeente Emmen volop werk van zonne-energie en met de bouw van dit zonnepark zetten we grote stappen. Ik ben er trots op dat we één van de grootste zonneparken van Noord-Nederland krijgen.’

oplevering

Het zonnepark komt op het terrein tussen Verlengde Oosterdiep Westzijde en de straat Lange Runde. De verwachting is dat het zonnepark in december dit jaar opgeleverd gaat worden.

uitvoering

De investeringen en de uitvoering van de bouwfase worden verzorgd door het Noorse bedrijf Statkraft. Statkraft is Europa’s grootste producent van groene elektriciteit.