Cabot en gemeente houden inloopavond geplande Dorpspark

Er komt een inloopavond over het geplande Dorpspark op de percelen tegenover de Cabot aan de Mr. Ovingstraat. Op dit terrein bevinden zich nu nog de hobbyclub en een voormalige garage.

Sloop garage

De voormalige garage wordt gesloopt. De start van de sloopwerkzaamheden is gepland op 12 juni. Het afsluiten en omleggen van de infrastructuur van de voormalige garage is reeds verricht.

samenwerking gemeente

De Cabot werkt met het plannen van het project samen met de gemeente Emmen. De gemeente Emmen was toch al van plan om de Mr. Ovingstraat te herinrichten. De Mr. Ovingstraat  wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt en er komt daarnaast een doorgetrokken fietsstrook tot aan de Brugstraat. Zo wordt er op deze wijze rekening mee gehouden met de aanleg van het park.

Inloopavond

Op de inloopavond kunnen bewoners voorstellen doen voor de inrichting van het park. De meningen van de bewoners zijn belangrijk, en daarom wordt er, indien mogelijk, met hun ideeën zoveel mogelijk rekening gehouden. Er zijn de afgelopen tijd ook zorgen zijn in buurt naar buiten gebracht over bijvoorbeeld mogelijk extra risico op vandalisme of criminaliteit.

Na de inloopavond stelt de gemeente een conceptplan op. Deze wordt later teruggekoppeld naar de dorpsbewoners. De eindrealisatie van het project is op eind 2018 gepland. Na de realisatie gaat het beheer en het onderhoud naar de gemeente Emmen.

De inloopavond is op donderdag 8 juni en begint om 19.00 uur. De avond duurt tot 21.00 uur en wordt gehouden in de ruimte van de hobbyclub.

(Bron: emmen.nu)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!