Inloopmiddag belangstellenden voor Delftlanden 2.0 op donderdag 18 mei

Meer groen, meer ruimte, minder huizen en meer variatie, ontdek de Delftlanden 2.0!

inloopmiddag

Op donderdag 18 mei organiseert de gemeente Emmen samen met de wijkvereniging Delftlanden, OBS Delftlanden, CB Het Talent en Kinderopvang Kleinduimpje een inloopmiddag in de wijk Delftlanden. De inloopmiddag staat in het teken van de nieuwe structuurvisie: Delftlanden 2.0.

Deze nieuwe visie staat voor meer groen, meer ruimte, minder huizen en meer variatie. Wilt u meer informatie over Delftlanden 2.0? Kom dan naar de inloopmiddag op 18 mei van 16.00 tot 20.00 uur.

nieuwe invulling

In 2005 werden de eerste plannen gemaakt voor de wijk Delftlanden. Kwaliteit van het groen, de bebouwing en inrichting stonden voorop. De verwachting was dat de nieuwe wijk snel vol zou stromen. De economische crisis gooide echter roet in het eten, waardoor de ontwikkeling van Delftlanden nooit goed van de grond kwam. Het is tijd voor een nieuwe invulling van de woonwijk. In overleg met de Wijkvereniging Delftlanden stelde de gemeente Emmen een nieuwe structuurvisie voor de wijk vast: Delftlanden 2.0.

Delftlanden 2.0

Kwaliteit van wonen en leven staat nog steeds voorop, maar de plannen zijn aangepast aan de situatie van nu. Belangrijkste veranderingen: de mogelijkheden om te bouwen worden verruimd, er wordt minder bebouwd en groen en recreatie krijgen meer ruimte in de wijk.Delftlanden Het resultaat: een aantrekkelijke wijk met (nog) meer groen waar het prettig wonen en leven is. Daarnaast zijn de grondprijzen in Delftlanden met ongeveer 15% verlaagd. Zelf een huis (laten) bouwen is nu nog aantrekkelijker.

Programma

Het programma van de inloopmiddag op 18 mei is van 16.00 tot 20.00 uur:
• Doorlopende presentatie over de nieuwe structuurvisie in het Informatiecentrum Delftlanden, Zandzoom 19
• De wijkvereniging en medewerkers van de gemeente Emmen zijn aanwezig in het Informatiecentrum Delftlanden om vragen te beantwoorden en informatie te geven.
• Fietstocht om de wijk Delftlanden te ontdekken – in het Informatiecentrum ligt een fietsroute en staat een fiets voor u klaar!
• U kunt een kijkje nemen op OBS Delftlanden, CB Het Talent en Kinderopvang Kleinduimpje. Medewerkers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven.