Onfortuinlijk verlies honkbalheren Bedrocks

Op Moederdag toog het herenteam van de Bedrocks richting Leeuwarden voor hun wedstrijd tegen het 1e herenteam van de Northern Stars.

goede moed

De Friezen waren de afgelopen twee seizoenen steeds een maatje te groot geweest voor de Bedrocks. Toch trokken de Emmenaren vol goede moed richting de Friese hoofdstad en niet onterecht. Startend werper Marijn Mast werd uitstekend gesteund door z’n veld, o.a. twee keer een dubbel spel, en wist de Northern Stars in de eerste innings het scoren te beletten. De Emmer slagmensen sprokkelden, o.m. door 2-honkslagen van Benjamin Houthuijzen en catcher Simon Welter, voorzichtig hun puntjes bij elkaar. Door een geslagen bal die ongelukkig hoog over tweede honkman Erik Többen heen stuiterde kwamen de Friezen toch tot scoren.

In de 4e inning kwam Kevin Vording op de heuvel. Ook hij wist de Friese slagmensen in toom te houden. Bij een 3-5 stand kwamen de Stars voor het laatst aan slag. Inmiddels hadden twee slagmensen het honk weten te bereiken. Door een foutieve aangooi over het tweede honk wisten de zowel de beide honklopers als de slagman over de thuisplaat te komen. De wedstrijd kwam met de 6-5 stand te einde. Ondanks dit onfortuinlijke verlies blijven de Bedrocks op de tweede plaats in de competitie.Heren, Bedrocks

Junioren 1

Het eerste juniorenteam ontving zaterdag op de Meerdijk de koploper OVVO uit Amsterdam. De wedstrijd de werd onderbroken door stortbuien en eindigde op een waterig veld in 8-8.Junioren, Bedrocks

Aspiranten

De aspiranten traden in Leeuwarden aan tegen de Northern Stars. Myrthe Jonkman begon als werper zoals gehoopt. Met catcher Vlin Rietema was het een prima startduo. Een aantal spelers werd op 3-slag getrakteerd, maar toch werden er relatief veel ballen geslagen. Een ietwat slordig binnenveld en nonchalant buitenveld hielp het pitcher-catcher-duo dus niet echt.

Aan slag was Bedrocks niet de ploeg die het een aantal weken geleden was. Slechts een enkeling kwam op het eerste honk. Dayniel Rooi behaalde wel het derde honk maar liet het honk te makkelijk los terwijl de derde honkman de bal nog had en werd uitgetikt. Toch konden de Emmenaren in de tweede inning 3 maal scoren. Met het andere pitcher-catcher duo’s Alex Uiterwijk Winkel met Dariën Vinke en Thimo Czudar met Colin Ramakers werd de eindstand 13-3. Over twee weken begint een nieuwe competitie, waarschijnlijk met de zelfde teams.

Beeball

De Emmer beeballers genoten zaterdag zichtbaar bij het toernooi in Groningen, georganiseerd door Caribe. Zeker voor deze meisjes en jongens is het spelen belangrijker dan winnen.

Recreanten

De Emmer recreanten speelden donderdagavond thuis onder uitstekende weersomstandigheden tegen het Asser The Pioneers. Het gestaag groeiende softbalteam van Bart-Jan van der Toom was aan slag behoorlijk op dreef. Verdedigend, met het pitcher – catcher duo Rene Verhoog en Jorgos Stamou ging het aanvankelijk ook uitstekend, maar door een paar veldfouten wisten de Assenaren in de laatste inning toch op een 16-17 voorsprong te komen. De Emmer slagploeg pareerde echter in de gelijkmakende slagbeurt met een paar honkslagen en een homerun door Roeland van der Toom, waardoor de winst met een 19-17 eindstand in Emmen bleef.recreanten, Bedrocks

Programma Meerdijk

Donderdag 18 mei, 19.30 uur  Recreanten – The Blokes Veendam
Zaterdag 20 mei, 10.00 uur Pupillen – WHSC Winschoten
14.30 uur Junioren 1 – Amsterdam Pirates
Zondag 21 mei, 15.00 uur Heren – Knights Leek

(Foto Beeball: Joyce Groeneveld Den Dekker, overige foto’s Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!