Uitreiking eerste exemplaar ‘Atlas voor Gemeenten 2017’

De uitreiking van het eerste exemplaar ‘Atlas voor Gemeenten’ vindt dit jaar plaats in het Atlas Theater in Emmen.

Tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie van oud-burgemeester van Emmen, Cees Bijl, vroeg hij zich in Theater De Muzeval hardop af, of het niet fantastisch zou zijn als de Atlas voor Gemeenten de volgende keer in het nieuwe Atlas Theater zou worden gepresenteerd. Dan kon de rest van Nederland ook eens zien waarom bewoners van Emmen zo gelukkig zijn in de volgens ‘de Atlas’ minst aantrekkelijke stad van Nederland.

‘hekkensluiter’

Locoburgemeester Bouke Arends voegde de daad bij het woord en nodigde vorig jaar alle aanwezigen bij de uitreiking van de Atlas uit om toch vooral in 2017 een kijkje te komen nemen bij de van de Atlas. Dit jaar komt ‘de Atlas’ dus naar de Atlas, waarbij de nieuwe burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, de gasten hartelijk zal ontvangen. Het thema van de uitreiking is – heel toepasselijk – geluk!

eerste exemplaar

Donderdag 18 mei vindt de uitreiking van de ‘Atlas voor Gemeenten’ weer plaats. Dit jaar is de uitreiking in het Atlas Theater in Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De gemeente Emmen bungelt al jaren onderaan deze lijst en zal mede door de ligging ook nooit veel hoger eindigen. De gemeente zit daar niet zo mee, omdat inwoners ieder jaar massaal reageren dat ze zich niet herkennen in de uitkomsten en aangeven hier gelukkig te zijn.

Programma

14.30 uur: Ontvangst gasten in het Atlas Theater in Emmen
15.00 uur: Welkom door Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen
15.10 uur: Het meten van geluk interview met Martijn Burger en Frank van Oort, makers van de geluksindex
15.25 uur: Verklaringen voor geluk door Gerard Marlet
15.50 uur: Film Geluk in Emmen
16.10 uur: Bouwstenen van geluk door Maarten Desmet, auteur van het boek ‘Bruto Nationaal Geluk’
16.30 uur: Optreden Daniël Lohues
16.45 uur: Uitreiking eerste exemplaar van de nieuwe Atlas voor gemeenten en bekendmaking winnaar rondvlucht*
17.00 uur: Hapje en drankje in de foyer van het Atlas Theater

Aanmelden voor de conferentie kan via deze link: https://www.atlasvoorgemeenten.nl/aanmelden-conferentie

Wat: Conferentie en uitreiking eerste exemplaarAtlas voor gemeenten
Waar: Atlas Theater Emmen
Wanneer: donderdag 18 mei, vanaf 14.30 uur.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!