Rosa da Silva speelt deze zomer mee in ‘Pauperparadijs’ Veenhuizen

Rosa da Silva speelt de aankomende zomer mee in de theatervoorstelling het ‘Pauperparadijs’ in Veenhuizen.

De uit Klazienaveen afkomstige da Silva (31) brak een tweetal jaar geleden door met de musical ‘Anne’. Hierin vertolkte zij de rol van Anne Frank.  Daarna speelde zij o.a. de rol van Lotte Bamberg in De Tweeling, de theaterversie van het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Rosa da Silva won in september 2014 de Drentse Talentprijs.

Het Pauperparadijs

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw werden op grote schaal paupers uit het hele land naar Drenthe gedeporteerd. Het was de bedoeling daar beschaafde mensen van te maken, maar dat experiment faalde grotendeels.

De Klazienaveense speelt de rol van Aagje in de nieuwe reeks opvoeringen van theatervoorstelling Het Pauperparadijs. Het Pauperparadijs wordt vanaf 14 juni tot en met 6 augustus 47 keer opgevoerd op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!