Stichting UITmarkt Emmen ontvangt fors subsidiebedrag

Om een spetterende opening van het culturele seizoen 2017/2018 te kunnen organiseren, ontvangt stichting UITmarkt Emmen een fors subsidiebedrag van de gemeente Emmen!

seizoen 2017/2018

De samenwerkende culturele instellingen uit Emmen, ATLAS Theater, Centrum Beeldende Kunst, Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging, zetten de UITmarkt Emmen samen met de Ondernemersvereniging Vlinderstad, Stichting Regiomarketing Emmen en de Horeca Emmen op. De stichting UITmarkt Emmen ontvangt hiervoor voor het seizoen 2017/2018 maar liefst 100.000 Euro subsidie van de gemeente Emmen

uitnodiging

Alle culturele organisaties in de gemeente Emmen worden uitgenodigd om in het weekend van 7 tot en met 10 september het publiek te laten kennismaken hun kunst- en cultuuraanbod.
UITmarkt Emmen is een bruisend evenement voor een groot en divers publiek. Alles wat Emmen te bieden heeft op het gebied van cultuur is tijdens het weekend te zien en te beleven: voor kinderen, (groot)ouders, jongeren, sfeerproevers, liefhebbers van cultuurhistorie, film, theater en concerten.

hoofdpodium

Op het Raadhuisplein staat het hoofdpodium waar landelijk bekende artiesten optreden. Daarnaast komt er een aanvullend programma op de omliggende podia. Op vrijdagavond 8 september is de programmering op jongeren gericht en op zaterdagavond 9 september wordt een breed publiek, van jong tot oud aangesproken. Zo is Jeangu Macrooy die deze zomer o.a. op North Sea Jazz en Lowlands speelt vastgelegd en wordt er onderhandeld met o.a. Mr. Polska, het DJ team van Stuk TV en het Noordpool Orkest, dat met veel bekende Nederlandse artiesten speelt, zoals Douwe Bob en Waylon.

Het ATLAS Theater geeft een aantal previews van voorstellingen die later in het jaar geprogrammeerd staan. Ook aan de jeugd wordt gedacht, zo is er op zaterdagmiddag 8 september speciaal voor hun van alles te zien en te beleven op het Kidsplein.