Opnieuw winst voor Emmer heren honkballers

Na de pupillen en aspiranten van de Bedrocks op zaterdag, was het zondag de beurt aan de heren om een thuiswedstrijd te spelen tegen een team van het Groninger Caribe.

Heren

De wedstrijd, onder leiding van de scheidsrechters Davey Paulussen en Erik Eilering, leek een spannende te gaan worden. Na de eerste inning stond het 1-1. In de tweede slagbeurt kwam de Emmer slagploeg echter op stoom en wist 5 runs te scoren. De verdediging, onder leiding van werper Marijn Mast, had de wedstrijd goed onder controle en werd er maar één run gescoord door de Groningers. In het verdere verloop van de wedstrijd wisten de Bedrockers nog negen keer over de thuisplaat te komen.

Na een pitcherwissel en enkele positiewisselingen bij de Bedrocks leek de concentratie in verdediging wat weg te zakken. In de eerste 3 innings werden er geen errors genoteerd. In de laatste twee innings werden er een paar foutjes in het veld gemaakt en scoorden de gasten nog 5 runs. Eindstand 15-7. Door deze overwinning staan de Bedrocks op de tweede plaats in de competitie.

Aspiranten

De Emmer aspiranten konden zaterdag op de Meerdijk geen vuist maken tegen Caribe. De Emmer werpers Myrthe Jonkman, Alex Uiterwijk Winkel en Thimo Czudar kregen elk 5 punten tegen. Thimo-Czudar, Bedrocks, honkbalHoewel het Emmer veldspel redelijk was, kwamen de punten van de Groningers toch veelal door fouten van de Emmenaren. Enige wapenfeit van Bedrocks kwam in de derde inning toen Dainyel Rooi met een mooie homerun zichzelf en een medespeler over de thuisplaat kon slaan. Aspiranten, Bedrocks, honkbalDe wedstrijd onder leiding van scheidsrechters Max Kamp en Davey Paulussen, eindigde daardoor met 2-15 als eindstand.

Pupillen

Ook de pupillen speelden zaterdag op de Meerdijk tegen hun koploper Caribe, die voortvarend van start gingen met meteen in de eerste inning 6 runs. De grote vraag was hoe Bedrocks hier mee om zou gaan in de gelijkmakende slagbeurt van de eerste inning.

Het was mooi om te zien dat er uiteindelijk 7 slagmensen van Bedrocks aan slag kwamen en in totaal 3 punten wisten te scoren. Er kwam veel druk op de defensie van Caribe te staan door volle honken, honkslagen en binnenlopende punten. De daaropvolgende inningen 2 tot en met 4 liet Caribe hetzelfde beeld zien zodat zij uiteindelijk op 18 gescoorde runs uit kwamen.

Bedrocks liet in de laatste drie inningen mooi veldwerk zien, en door mooie honkslagen kwamen ook mensen op de honken. Het mocht alleen niet baten en de gescoorde runs bleven achterwege zodat de eindstand op 3-18 uitkwam. Bedrocks moest zijn meerdere erkennen in Caribe die toch echt een maatje te groot waren en tot nu toe de terechte koploper in deze competitie zijn. De pupillen Bedrocks hebben veel lering uit deze wedstrijd met Caribe getrokken en gaan met opgeheven hoofd toewerken naar de uitwedstrijd van volgende week tegen Blokes in Veendam.

Programma Meerdijk

Donderdag 11 mei 19.30 uur Recreanten – The Pioneers Assen
Zaterdag 13 mei 14.30 uur Junioren 1 – OVVO Amsterdam

(Foto’s Bert Springer)