‘Kom in de Molen’ tijdens de Nationale Molendagen op 13 en 14 mei

‘Kom in de Molen’ tijdens de Nationale Molendagen op 13 en 14 mei tijdens de 45e editie van de Nationale Molendag.

De 45e Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. In dit weekend is het dan een uitgelezen kans om een molen van binnen te bekijken.

ervaar de molen van binnen

Ruim 900 van de circa 1200 molens door het hele land zullen draaien en/of malen waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar.

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!  Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe hij bijvoorbeeld graan tot meel maalt of water uit de polder pompt. Alle deelnemende molens staan vanaf begin mei op onze website.

kleurwedstrijd

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor de jongsten en voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Hieronder in de lijst een aantal geopende molens met en zonder activiteiten.  (De lijst is misschien niet helemaal compleet)

Veenoord/Nieuw Amsterdam molen ‘Nooit Gedacht’ 

Zaterdag 13 mei Draait en is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De molenaar geeft rondleidingen door de molen en onderin de molen zijn foto’s te bekijken van het Dorpsarchief Nieuw – Amsterdam / Veenoord. Bij voldoende wind draait de molen mogelijk al eerder/ nog later dan de aangegeven openingstijden.
Rondleiding
Expositie
Zondag 14 mei draait en is open vanaf 13.00 uur.
De molenaar geeft rondleidingen door de molen en onderin de molen zijn foto’s van het Dorpsarchief Nieuw – Amsterdam/ Veenoord te bekijken.
Rondleiding
Expositie

Erica molen ‘De Heidebloem’

Zaterdag 13 mei, draait en is open van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Rondleiding
Expositie
Verhalenverteller
Anders, namelijk…. DVD over molens
Zondag 14 mei
Gesloten

Barger-Compascuum molen ‘De Berk’

De molen is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Veenpark
Adres: Berkenrode 4, 7884 TR, Barger-Compascuum
Website http://www.veenpark.nl

Zuidbarge molen ‘Zeldenrust’

Zaterdag 13 mei Draait en is open van 10.00 uur tot 17.00 uur
Rondleiding
Zondag 14 mei Gesloten

error: De inhoud van deze website is beschermd !!