Startsein herinrichting Brugstraat door wethouder Rene van der Weide gegeven

Het startsein voor de herinrichting van de Brugstraat is maandagmorgen door wethouder Rene van der Weide gegeven.

De openingshandeling, verricht door van der Weide, gebeurde onder het toeziend oog van een aantal belangstellenden, waaronder oordvoerder en PR man van de EOP (Dorpsraad) Klazienaveen, Jan Gerfen.Herinrichting Brugstraat

Dorpsraad

Gerfen is blij dat de gevaarlijke situatie en de beroerde staat van onderhoud van de Brugstraat eindelijk aangepakt wordt. Tijdens de aanleg van woonwijk De Planeet reed er veel bouwverkeer over de straat met het zwaar gehavende asfalt als resultaat. Bovendien blijft er na een stevige regenbui flink wat water liggen. Ook de snelheid van het passerende verkeer wekte ergernis op bij de buurtbewoners. De afgelopen  paar jaar heeft de Erkend Overleg Partner (Dorpsraad) er bij de gemeente Emmen op aangedrongen om actie te ondernemen en vandaag is het eindelijk zo ver, zegt Gerfen tevreden.
De werkzaamheden worden in een 5-tal Fases verricht van telkens 8 weken. De oplevering van de geplande werkzaamheden zijn eind november dit jaar. Voor het eerste gedeelte, Fase 1, is maandagmorgen het eerste gedeelte van de Brugsstraat afgesloten door medewerkers van aannemer Hoornstra. Herinrichting Brugstraat
Vanaf de Brugstraat/Antares is het eerste deel van de Brugstraat niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Ook snackbar AnyTime Rian is gedurende deze 8 weken even wat slechter bereikbaar. Via de Poolcircel kunnen de klanten de populaire snackbar nog wel met een auto bereiken.

bewoners

Het bleek dat de exacte plaats van handeling niet bij iedereen bekend was. De exacte locatie was bij Fase 5 gepland, en niet bij Fase 1, zoals een aantal bewoners van de Brugstraat blijkbaar dachten. De bewoners hadden zich helaas aan het begin van de Brugstraat, bij de al aan de zijkant gereed staande verkeersborden opgesteld. Helaas voor hen, de feestmutsen en toeters konden ongebruikt opgeborgen worden. Misschien na Fase 5…?

error: De inhoud van deze website is beschermd !!