PWZ Zuidenveldtour: 200 kilometer parcours door Drenthe

De 26e PWZ Zuidenveldtour is een 200 kilometer lang parcours door Drenthe. Hierbij werd ook door Zwartemeer langs de rand van het Bargermeer gekoerst.

Achter op de Hogeweg in Zwartemeer, ging het via de Verlengde Scheperweg voor de wielrenners richting de Dordsedijk. Dit was voor de renners tevens de laatste mogelijkheid om in dit 200 km lange parcours aan een voedselpakket te komen. PWZ Zuidenveld, wielrennenHet was een kluwen van wielrenners, begeleidingsauto’s en begeleidingsmotoren met onder andere vrijwilligers van de politie.PWZ Zuidenveld, wielrennen

winnaar

Na 200 kilometer koersen werd Rick Ottema in Nieuw Amsterdam de winnaar van deze 26e editie van de PWZ Zuidenveldtour. In de eindfase van de wedstrijd wist hij zijn medevluchters Joey van Rhee en Stef Krul achter zich te houden.

Na 31 kilometer ontstond een uit tien man bestaande kopgroep met onder hen onder andere Sander Iwema uit Hooghalen. Na 112 kilometer moest hij de kopgroep laten gaan. De rest van de kopgroep werd na 155 kilometer teruggepakt door het peloton. Dat was het moment voor Stef Krul, Rick Ottema en Joey van Rhee om weg te rijden.PWZ Zuidenveld, wielrennen

Sven Kramer

Schaatser Sven Kramer brak bij een val vijf kilometer voor de finish in Nieuw Amsterdam zijn sleutelbeen. Dit werd bevestigd door Bert van der Tuuk, ploeggenoot en sponsor van de Noordelijke Wielervereniging Groningen, waar Kramer ook voor rijdt. Kramer is na zijn val naar het ziekenhuis van Heerenveen overgebracht, en werd s’avonds nog geopereerd aan zijn linker sleutelbeen.PWZ Zuidenveld, wielrennen