Cultuurmonitor, onderzoek naar cultuurbeleving in Emmen

Cultuurmonitor, er komt opnieuw een onderzoek naar cultuurbeleving in Emmen. Biedt Emmen en omgeving wat u zoekt op het gebied van kunst en cultuur?

wat zou er beter kunnen?

Misschien speelt u een instrument, fotografeert of schildert u graag? Gaat u wel eens naar het theater, de bioscoop of een museum? Wat vindt u van het aanbod aan cursussen, voorstellingen en tentoonstellingen? En wat zou er beter kunnen?

onderzoek

Dat willen de gemeente en culturele instellingen in de regio graag van de inwoners van Emmen weten. De gemeente Emmen doet vanaf deze week onderzoek naar kunst en cultuurdeelname onder inwoners van de gemeente Emmen, de Cultuurmonitor. Dit onderzoek wordt voor de tweede keer uitgevoerd, de eerste keer was in 2014.

culturele gemeente van Drenthe

De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te weten wat inwoners vinden van het kunst- en cultuuraanbod in de gemeente. Er zijn de afgelopen twee jaar veel extra culturele activiteiten geweest omdat Emmen culturele gemeente van Drenthe was. Het nieuwe Atlas Theater en het nieuwe centrum van Emmen hebben nieuwe culturele evenementen opgeleverd. Ook toegankelijkheid van kunst en cultuur in buurthuizen en van culturele verenigingen is belangrijk voor de gemeente en de culturele instellingen.

kunst en cultuur belangrijk

Samen willen ze graag onderzoeken hoe inwoners van Emmen tegen al deze veranderingen aankijken en wat er beter kan. Uit het onderzoek in 2014 bleek onder andere dat 73 procent van de inwoners kunst en cultuur belangrijk of heel belangrijk vindt. En 40 procent van de inwoners doet in zijn / haar vrije tijd aan kunst en cultuur, bijvoorbeeld schrijven, schilderen of een muziekinstrument spelen.

Alle dorpen en wijken

De gemeente heeft onderzoek- en adviesbureau CMO STAMM gevraagd om
een onderzoek uit te voeren in alle dorpen en wijken van de gemeente. Voor het onderzoek worden ruim 17.000 inwoners van 18 jaar en ouder per brief
gevraagd de (online)vragenlijst in te vullen.

Hiervoor is een willekeurige steekproef getrokken. Door het onderzoek in te vullen maken deelnemers kans op een VVV-bon. De resultaten van het onderzoek worden voor de zomer verwacht. De gemeente Emmen organiseert dan een bijeenkomst met de culturele instellingen om de resultaten te delen en publiceert de resultaten op de gemeentepagina in Emmen.nu.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!