Zwartemeerse Boys jo-17 starten actie voor ‘Emma de Tour’

De jongens van Zwartemeerse Boys jo-17 hebben het initiatief genomen om door middel van verkoop van leuke kaarten geld in te zamelen voor de actie Emma de Tour. Aanleiding is de ziekte van de moeder van teamgenoot Hidde Walda.

Moeder Emma

Moeder Emma, die een fanatieke supporter is van het voetbalteam, lijdt namelijk aan een agressieve vorm van borstkanker met een ongunstige prognose. De actie Emma de Tour is in het leven geroepen door Jeannette, het zusje van Emma, en haar vriend Wim.

Alpe ‘Huez beklimmen

Zij gaan op 1 juni 2017, tijdens Alpe ‘HuZes, samen met heel veel mede wielrenners de berg Alpe ‘Huez beklimmen. Zij doen dit allereerst voor Emma, maar ook voor iedereen die geraakt is door kanker. Op de website van Alpe ‘HuZes staan ze ingeschreven als Team Emma”.  Ook is het is mogelijk om hier een bedrag te doneren.

Verkoop zaterdag 4 maart

De teamleden, maar ook hun ouders voelen zich sterk verbonden met de familie Walda en willen middels de verkoop van de kaarten de actie ‘Emma de Tour’ te ondersteunen.  Op de kaarten staat ook een nummer waarmee ook nog 3 prijzen zijn te winnen. De verkoop vindt plaats op aanstaande zaterdag 4 maart. Op deze wijze wordt er geprobeerd om een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Om 10.00 uur gaan de jongens op pad om via deur-aan-deur de kaarten te verkopen. Ze zijn herkenbaar aan de groene shirts met daarop de letters “Emma de Tour”. Aan het eind van de middag omstreeks 16.30 uur volgt de trekking en de uitslag van de opbrengst. De trekking van de 3 winnende nummers is te vinden op onder andere  Facebookpagina “Emma de Tour”, maar ook op teletekstpagina 320 van TV Drenthe en bij de Spar Supermarkt.

donateurs

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Spar Zwartemeer, Sportlandgoed Zwartemeer en Catering Hapjes Zwartemeer. Voor een vrije gift of voor het kopen van de kaarten kan men bellen met familie Berens tel. 06-15671067. Samen met de familie, sponsoren, teamleden en hun ouders wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

(Bron: Facebook / dorpskrant Zwartemeer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!