Gemeente Emmen biedt inwoners regelingen om energie te besparen

De gemeente Emmen biedt haar inwoners twee regelingen aan om energie te gaan besparen en om de woning te verduurzamen.

Zonnelening

Vanaf 30 januari 2017 kunnen inwoners van de gemeente Emmen opnieuw gebruik maken van de regeling voor zonne-energie. Samen met de provincie Drenthe biedt de gemeente Emmen een totaalbedrag van € 1,4 miljoen om leningen te kunnen verstrekken voor het installeren van zonnepanelen of een zonneboiler.

In 2015 en 2016 werd ook een lening voor zonne-energie verstrekt door de gemeente Emmen en provincie Drenthe. In totaal werd toen € 2,1 miljoen beschikbaar gesteld. De zonnelening was toen een groot succes.

U kunt een lening aanvragen van minimaal € 2.500,- en maximaal € 7.500,- voor een looptijd van 10 jaar tegen een aantrekkelijke rente. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Drents Energie Loket: www.drentsenergieloket.nl. Voor vragen over de zonnelening kunt u op dinsdagochtend en vrijdagochtend ook bellen met het Drents Energieloket, tel. 085-792 01 58.

Isolatieveiling

Isoleren levert u meer comfort op en een lagere energierekening. De vereniging ‘SLIM wonen met energie’ en de gemeente Emmen organiseren samen een isolatieveiling voor inwoners van de gemeente Emmen.

Isolatiebedrijven dienen een offerte in en de beste aanbieders winnen de veiling. Het doel is dat u spouwmuur-, vloer- en dakisolatie en isolerende beglazing voordelig en betrouwbaar in kunt kopen.

Alle eigenaren met een woning met energielabel D en lager en bouwjaar t/m 1985 ontvangen binnenkort een brief over de isolatieveiling, zodat u zich kunt inschrijven voor de veiling. Veel van deze woningen zijn namelijk onvoldoende geïsoleerd. Na inschrijven maakt Slim Wonen een afspraak met u voor het adviesgesprek op maat. Meer informatie over de isolatieveiling vindt u op www.slimwonenmetenergie.nl/isolatieveiling/ of bel naar tel. 058 – 3020022.

(Bron: gemeente Emmen)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!