13e Drentse Veteranendag in De Bonte Wever

Drentse-Vetranendag_Jetta-Klijnsma-webRegio – De 13e Drentse Veteranendag wordt op zaterdag 13 april in De Bonte Wever te Assen gehouden. Enkele honderden veteranen zullen op deze bijzondere dag aanwezig zijn. (Foto: CvdK Jetta Klijnsma-Drentse Veteranendag)

Op zaterdag 13 april zal de 13e Drentse Veteranendag in De Bonte Wever in Assen worden gehouden. Door de Drentse gemeentes zijn alle ingeschreven veteranen persoonlijk uitgenodigd. Om als veteraan te kunnen worden bestempeld, ben je als militair zijnde uitgezonden geweest, of op een oorlogs- danwel een vredesmissie.

Provinciehuis

De dag begint om 10 uur met de ceremonie van het leggen van bloemen bij het monument van de Drentse veteranen bij het provinciehuis. Er is door de provincie een plaveisel bij het monument aangebracht. Daarin is ook een anjer verwerkt. Tezamen met de eerder uitgegeven penning wil de provincie op deze manier haar waardering en respect aan de Drentse veteranen uitspreken.

Gastsprekers zijn de Commissaris van de Koning, Mw. J. Klijnsma en de Inspecteur – Generaal van de Krijgsmacht, tevens van de veteranen en reservisten, Luitenant – Generaal F.V. van Sprang. Het programma wordt traditiegetrouw omlijst met de muzikale klanken van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Volgens  verwachting zullen er weer enkele honderden veteranen deze bijzondere en speciale dag bezoeken.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!