‘The Passion – volgens Maria Magdalena’ in kerkje van het Veenpark

InDesign-Eventree-poster-The-Passion-28-03-2024Regio/Barger-Compascuum – ‘The Passion – volgens Maria Magdalena’ in het kerkje van het Veenpark. Wie was deze bijzondere vrouw?

Het Passieconcert in het kerkje van het Veenpark is een muzikaal stilstaan bij het lijden en sterven van Christus. Maar niet in de vorm van Bachs overbekende Matthäus Passion, maar volgens Maria Magdalena. Maria Magdalena, wie was deze bijzondere vrouw?

Figurant uit de Bijbel, zondaar, kroongetuige, apostel der apostelen, seksobject, waanzinnige of levensgezellin van de verlosser? Gedegradeerd tot hoer én heilig verklaard. Zij is het minst omschreven en wordt het meest geïnterpreteerd.

Het rond 1896 gevonden Evangelie volgens Maria Magdalena is geen verhaal over het leven en de dood van Jezus, zoals die van Johannes of Mattheus. Maar een verslag van ontmoetingen met de opgestane Jezus. Aan de hand van dit bijzondere manuscript en andere verhalen vertellen countertenor Sytse Buwalda en gitarist David van Ooijen het Evangelie zoals het volgens Maria Magdalena had kunnen zijn geweest. Het verhaal wordt geïllustreerd met prachtige aria’s en liederen van Johann Sebastian Bach en zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach, waaronder ‘Aus Liebe’ en ‘Erbarme dich’.

 

Waar:Veenkerk-creative_0777

Kerkje van het Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Wanneer: donderdag 28 maart 2024
Tijd: 20.00-21.30 uur
Toegang: € 20,00 per persoon + € 1,00 boekingsfee

Ticket-verkoop: https://ticketshop.eventree.nl/

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!