Nieuwe hardlooproutes Klazienaveen officieel geopend

loopgroep_klazienaveen_MSL0696WKlazienaveen – Zondagochtend 3 maart werden de nieuwe looproutes in Klazienaveen officieel geopend. Op de foto van links naar rechts Jody Hofstede en Pascal Schrik die het nieuwe hardlooproutes bord onthulden en uiterst rechts de nieuwe voorzitter van de Loopgroep Klazienaveen, Jeanine de Vries.
loopgroep_klazienaveen_MSL0670WEen grote groep  met belangstellende sporters die aandachtig luisterden naar het openingswoord hun nieuwe voorzitter Jeanine de Vries.

loopgroep_klazienaveen-Jaenine-de-Vries_MSL0715W
Jeanine de Vries, voorzitter Loopgroep Klazienaveen.
De openingshandeling zelf werd verricht door Pascal Schrik en Jody Hofstede, beiden ook lid van de Loopgroep Klazienaveen. Schrik: “Ik ga hierna met plezier de 10km meelopen, echter de halve marathon is vandaag net even een stapje te ver.”

Motie bewegwijzering hardlooproutes

D66 kwam eind vorig jaar tijdens de gemeenteraadsvergadering met een motie waarin gevraagd werd aan het college van B&W van de gemeente Emmen om vaste hardlooproutes met bewegwijzering te maken. Hiermee willen ze inwoners en lopers motiveren worden om (nog) vaker te gaan (hard)lopen. Sportwethouder Pascal Schrik ging vervolgens in overleg met hardloopverenigingen in de gemeente Emmen. En met een mooi resultaat, want de routes zijn in de afgelopen wintermaanden vastgelegd en intussen ook allemaal al uitgevoerd!
De drie loopverenigingen, Loopgroep Schoonebeek op 7 januari, EAC De Sperwers op 4 februari en nu sinds zondag 3 maart ook Loopgroep Klazienaveen vierden dit samen op een feestelijke, en sportieve wijze. Dat werd door iedere vereniging uitgevoerd door een route te laten openen.
Er zijn routes van 4 mijl, 10 km of de halve marathonafstand in Klazienaveen, Schoonebeek en Emmen uitgezet. Alle routes zijn ook digitaal via de website van o.a. de Loopgroep Klazienaveen te zien.
error: De inhoud van deze website is beschermd !!