PetRadar: Meer vermiste katten in Klazienaveen

kat-poes_1WRegio/Klazienaveen – In een recente data-analyse onthult PetRadar, opvallende statistieken over de 116 vermiste katten in Klazienaveen over 2023.

Uit de analyse blijkt dat Klazienaveen niet genoemd wordt in de data over vermiste katten (116) in 2023, wat suggereert dat het aantal vermiste katten in deze regio mogelijk lager is dan in nabijgelegen steden zoals Emmen (44 vermiste katten), Hoogeveen (35 vermiste katten), Meppel (22 vermiste katten) en Coevorden (15 vermiste katten).

Terugvindpercentage

53% van de baasjes in Klazienaveen vindt hun vermiste kat terug, ten opzichte van een Nederlands gemiddelde van 72%. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert in Klazienaveen is 6 dagen en 12 uur.

Heet je kat Tommy? Opletten geblazen

De dag waarop de meeste katten van huis vertrekken is maandag, met de maand juli als piekperiode (23 vermistmeldingen). David Olthaar, oprichter van PetRadar, verklaart dit fenomeen: “In de zomer zetten veel mensen hun ramen open, en gaan katten sneller op avontuur. Ook horen we vaak dat katten verdwijnen wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is. Katten rennen sneller weg als hun thuisomgeving verandert.” En als je kat Tommy heet; in Klazienaveen staat deze naam bovenaan de lijst van katten die het vaakst verdwijnen, met maar liefst 4 geregistreerde vermissingen.

Ophangen van posters

Via PetRadar is het ook mogelijk om via betaalde advertenties op Facebook en Instagram buurtgenoten te alarmeren over een vermist huisdier. In Klazienaveen maakte 16% hiervan gebruik. Dit leidde tot een bereik van meer dan 7147 weergaven per vermist huisdier.
David Olthaar bevestigt dat het ophangen van posters nog steeds een effectieve methode is om je vermiste huisdier terug te vinden. “Als je meer wilt doen, en snel mensen wilt bereiken in jouw buurt, werken digitale advertenties ook ontzettend goed”. Zo heeft PetRadar al geholpen bij de thuiskomst van meer dan 10.000 vermiste huisdieren.

Langste zoekactie

Ten slotte een hartverwarmend feitje: de langste tijd dat een baasje zijn kat heeft moeten missen in Klazienaveen, bedroeg meer dan 4 weken. “Zo zie je maar weer dat zelfs als alle hoop verloren lijkt, het nog steeds mogelijk is om je vermiste huisdier terug te vinden.”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!