Bridgen 2e divisie viertallen voor dit seizoen afgerond

EBV-team-2024Regio/Emmen – Het bridgen in de 2e divisie viertallen is voor dit seizoen weer afgerond. Op de foto het team van Emmer Bridge Vereniging. (Ontbrekend Tim Wubbels)

Gedurende drie zaterdagen en drie zondagen werd er vier keer gespeeld: Groningen, Leeuwarden en in Emmen. Tijdens deze zaterdagen en zondagen werden er iedere dag tussen 10.30u tot 17.15u 48 spellen gespeeld. Leeuwarden 1 werd terecht de kampioen met een enorme voorsprong op de nr 2 de Zeerob 3 uit Groningen. Dat de concentratie tegen het eind van de dag op de proef gesteld werd, mag wel duidelijk zijn.

Het goede nieuws is dat de beide Drentse teams BC Assen 35 en de Emmer Bridge Vereniging zich hebben weten te handhaven. BC Assen 35 deed voor het eerst sinds jaren weer mee; EBV 1 wist zich voor het 5e jaar te handhaven op dit niveau. Voor Tim Wubbels en Jan Derks was dit de eerste keer.

Dit betekent dat beide bridgeclubs het volgend jaar wederom deelnemen, met daaraan toegevoegd het winnende team van de Drentse Hoofdklasse. Woensdag 24 april is bekend welke club dat zal zijn. Op dit moment staat EBV 3 in de tussenstand op de eerste plaats. Het is ruim 30 jaar geleden dat drie teams uit Drenthe deelnamen aan de 2e divisie viertallen, het hoogste niveau van Noord Nederland.

Voor Emmer Bridge Vereniging speelden: Ruud Kruijs, Jan van Bruchem, Jaap Mulders, Cees de Vries, Tim Wubbels, Hans Boelen en Jan Derks (captain). En voor BC Assen speelden Bertus Pastoor, Henk Santing, Willem Struik, Gerard Arling, Gert Rietveld en Pieter Ausma (captain)

 

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!