175.000ste bezoek Schrijverscentrale aan Esdal College Klazienaveen

Maren-Stoffers_schrijverscentraleKlazienaveen – Woensdag 28 februari viert de Schrijverscentrale feest! Het 175.000ste bezoek van De Schrijverscentrale is aan het Esdal College in Klazienaveen!

Het 175.000ste bezoek dat de stichting heeft bemiddeld in haar ruim 50-jarige bestaan, vindt plaats op woensdag 28 februari aanstaande. Het Esdal College locatie Klazienaveen, ontvangt auteur Maren Stoffels in het derde leerjaar van het VMBO.

De Schrijverscentrale, begonnen als Schrijver, School, Samenleving, zet zich in om de leescultuur in Nederland te bevorderen. Dit doet zij door te bemiddelen bij auteursbezoeken door het hele land. Elke ontmoeting met een literaire maker (schrijver, illustrator, spoken word-artiest, dichter, stripmaker) geeft inspiratie tot lezen of verdiept het lezen.

Al ruim 50 jaar zet de Schrijverscentrale al haar kennis en kunde in. In de loop der jaren zijn er al heel wat bezoeken bemiddeld. Zoveel, dat het 175.000ste bezoek is geboekt. Het Esdal College deed een aanvraag voor een schrijversbezoek in de Literatour, de schrijverstournee langs middelbare scholen die bij de Boekenweek van Jongeren hoort en waarin 21 schrijvers 100 scholen bezoeken. Het Esdal viel met de neus in de boter en boekten het 175.000ste schrijversbezoek. Als cadeau van de Schrijverscentrale ontvangt het Esdal Klazienaveen een bezoek van Maren Stoffels.

Over schrijversbezoeken

Schrijversbezoeken zijn het middel van de Schrijverscentrale om de leescultuur in Nederland te bevorderen. Uit onderzoek blijkt dat schrijversbezoeken een positief effect hebben op de leesmotivatie van leerlingen. Ontmoetingen tussen literaire makers en leerlingen maken literatuur zichtbaar en tastbaar. Schrijvers vertellen over hun creatieve proces en zorgen er met hun verhalen voor dat het boek voor de leerlingen tot leven komt. Leerlingen worden nieuwsgierig en willen ook na het bezoek nog een boek van de schrijver lezen. Na de ontmoeting hebben ze zelfs zin om boeken van andere schrijvers te lezen. Oftewel: een schrijver in de klas maakt lezen leuker!

(Foto: Tim Buiting)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!