Mooi resultaat 4e jaars bouwleerlingen Esdal College Klazienaveen

bouwchallenge-2024-EsdalwebKlazienaveen – Samen hebben ze er bijna honderd uur aan gewerkt, en het resultaat mocht er dan ook zijn: Een mooi resultaat voor de 4e jaars bouwleerlingen Esdal College Klazienaveen!

Sten Oost, Stein van der Velde, Berjan Walda en Tygo Mensen zijn 4e klas leerlingen uit de bouwklas van het Esdal College Klazienaveen. Vol enthousiasme begonnen de vier leerlingen aan de Bouw Challenge 2024 in de werkplaats van Bouwmensen in Emmen. Daar konden zij hun bouwtalenten meten met andere bouwleerlingen.

Wisselbeker

De felbegeerde wisselbeker was in 2023 gewonnen door het Esdal College Klazienaveen. “Op school hadden de leerlingen een plan van aanpak gemaakt,” zegt bouwleraar Manfred Loves. “Dit is een mooie manier om hun lessen in de praktijk uit te voeren.” Samen met Brands Bouw en Bouwbedrijf Bekman hebben de leerlingen werkvoorbereiding gedaan voor hun ontwerp. “Een leuke enthousiaste groep leerlingen,” zegt ook aannemer Bekman. “Dit is promotie voor de bouw.”

samenwerking

Door samenwerking met andere bedrijven is de organisatie van de Bouw Challenge mogelijk. Het materiaal werd geleverd door BMN Emmen, Houthandel Bos, Plegt-Vos Bouwgroep, Jansman Bouw b.v. En Accent Bouw Wonen. Vol spanning en in het bijzijn van veel belangstellenden werd de uitslag afgewacht. Met slechts een miniem verschil ging de wisselbeker dit jaar naar het Hondsrug College.

(Info/foto: Jans Jagt)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!