Schilderijen pastoor Hein Janning in Gezondheidscentrum Klazienaveen

Foto-Expositie-Hein-Janning-1webKlazienaveen – In het Gezondheidscentrum van Klazienaveen is opnieuw een tijdelijke expositie te aanschouwen. Ditmaal schilderijen van pastoor Hein Janning.

De centrale hal van het Gezondheidscentrum aan het van Echtenskanaal nz in Klazienaveen is ingericht met schilderijen van de in Nieuw-Schoonebeek geboren pastoor Hein Janning (1914 – 1980).
Pastoor Janning was niet alleen geestelijke, hij genoot vooral bekendheid als kunstschilder en collectioneur van kerkelijke kunst. Janning begon al met tekenen op de boerderij van zijn ouders.

Over zijn activiteiten als kunstschilder zei hij: “Mijn gedachten probeer ik op doek te zetten, al dat schoons in de natuur door God gemaakt.” Deze door hem gemaakte schilderijen zijn onderdeel van de collectie in het museum. De schilderijen van pastoor Hein Janning zijn dagelijks te bezichtigen in het Gezondheidscentrum. Op vrijdag tot 12.00 uur.

De schilderijen zijn afkomstig uit Museum Janning. Museum Janning in Nieuw-Schoonebeek heeft in 2020 haar deuren geopend na te zijn verhuisd vanuit Workum. 

Welzijnscentrum-De-Blokken-(1)

Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken
Van Echtenskanaal Noordzijde 161
7891 AJ Klazienaveen
Website: https://www.wgcdeblokken.nl/

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!