Werkzaamheden voor Trammonument gestart op Tramdam

schultehoveniers-2webKlazienaveen – Vandaag 11 december is er een aanvang gemaakt met de eerste werkzaamheden door Schulte Hoveniers voor het officieel in januari 2024 te onthullen Trammonument op de Tramdam in Klazienaveen.

Op 14 januari 2024 wordt er op de Tramdam officieel een monument onthuld om het feestelijke onthaal van de de DSM Stoomtrein 120 jaar geleden te herdenken. Een paar foto’s gemaakt door Jans Jagt van de eerste benodigde werkzaamheden door Schulte Hoveniers voordat de plaatsing van het trammonument op de Tramdam kan gaan plaatsvinden. schulte-hoveniers-tramdam-1webschultehoveniers-3webDe feestelijke onthulling van het trammonument vindt plaats op 14 januari om precies 11.56 uur.

Het namelijk op 14 januari 2024 om 11.56 uur precies 120 jaar geleden dat de DSM stoomtram feestelijk werd onthaald in Klazienaveen. Daarmee werd Klazienaveen en omgeving uit haar isolement gehaald. De Stichting Historisch Klazienaveen wil deze historisch belangrijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft besloten tot het oprichten van een trammonument dichtbij de plaats waar de tram in 1904 aankwam. Het monument zal worden onthuld door burgemeester Eric van Oosterhout, en voorafgaand aan deze onthulling maakt muziekband Laus Deo een rondgang door het dorp.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!