Drentse zangeressen Martijje en Carina Vinke met nieuwe single

carina-vinke-en-MariijewebRegio/Erica – De Drentse zangeressen Martijje en Carina Vinke kondigen met trots de release aan van hun nieuwe single ‘Kom naar huis’, die vanaf 8 december overal te beluisteren is.

Martijje schreef dit duet als resultaat van een nieuwe samenwerking. Het lied is een cross-over van lichte en klassieke muziek. Het bevat een hartverwarmende boodschap van twee moeders.
Martijje en Carina Vinke ontmoetten elkaar tijdens een concertreeks met als titel ‘Muzikale brief aan van Gogh’, in juni 2023. Geïnspireerd door de concerten, georganiseerd door Calma Producties ter ere van het Van Gogh-jaar in Drenthe waarbij herdacht werd dat Van Gogh 140 jaar geleden naar deze provincie kwam, besloten ze spontaan om hun krachten te bundelen.

Tijdens de concerten ontdekten Martijje en Carina dat ze niet alleen muzikaal op één lijn zaten, maar ook persoonlijk goed klikten. De twee vocalisten zijn allebei moeder van in totaal 5 zonen en staan met beide benen stevig op de Drentse grond. Naast de artistieke waardering voor elkaar voelen ze ook een bijzondere connectie mede door het uitwisselen van hun ervaringen over het muziekleven en het moederschap.

‘Kom naar huis’ is niet alleen een ode aan de moeder-kindrelatie, maar legt ook een link naar het leven van Van Gogh zelf, die vaak lang van huis was en wiens moeder altijd een constante in zijn leven bleef. Vanuit Drenthe waarin hij in 1883 de schoonheid van het veen verkende, ging hij uiteindelijk weer terug naar zijn ouderlijk huis. Het liedje draagt de boodschap uit van onvoorwaardelijke liefde en het belang van thuis, een veilige haven; iets wat in deze roerige tijden meer dan ooit verteld mag worden.

De Drentse zangeres en songwriter Martijje heeft in de afgelopen vijftien jaar een veelzijdig repertoire opgebouwd in zowel jazz en pop als blues en roots-muziek. Over het verhaal achter dit lied zegt ze: “Moeder zijn is het meest meeslepende wat me ooit is overkomen. Mijn jongens zijn nu nog jong maar de tijd vliegt. Je weet niet hoe het leven loopt of welke keuzes je kinderen zullen maken. Het liefst ben ik altijd dichtbij en houd ik alles vast want loslaten vind ik moeilijk. Juist daarom is het zo belangrijk om ze de warmte van thuis goed mee te geven.”

De internationaal geroemde alt-mezzo Carina Vinke treedt al sinds haar negende levensjaar op grote schaal op. Zij wordt geprezen om de opvallende donkere kwaliteit van haar stem en haar dramatische talent. Zij reflecteert ook op dit lied als moeder: “Sinds de dag dat ik moeder werd, geloof ik dat er geen sterkere liefde bestaat dan de liefde van een moeder naar haar kind. Het is een krachtige band, maar tegelijkertijd kan het ook kwetsbaar en breekbaar zijn. Deze liefde gaat tot over de grenzen van leven en dood. In dit duet zegt de moeder tegen haar kind: ‘Ik ken je, maar voel en realiseer me dat het nu niet goed met je gaat. Kom daarom maar naar huis zodat we je kunnen helpen en liefdevol omringen.’ ”

‘Kom naar huis’ combineert de lichte helderheid van Martijje’s stem met de donkerbruine, goudomrande stem van Carina tot een zeldzaam geluid. In deze tijd vol oorlogen, onzekerheden en uitdagingen, brengt ‘Kom naar huis’ de boodschap dat de liefde uiteindelijk zal winnen. Het liedje herinnert ons eraan dat er altijd een plek zal zijn bij iemand waar we welkom zijn.

‘Kom naar huis’ is vanaf 8 december beschikbaar op de radio en op alle streamingplatforms, zoals Spotify, Youtube en Apple Music.

(Foto: Zenit Fotografie)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!