Bestuursleden ijsvereniging ‘Hou Vol’ koninklijk onderscheiden

ijsvereniging-Hou-Vol-Barger-Oosterveld_2023webRegio/Barger-Oosterveld – Een koninklijke onderscheiding voor drie (oud) bestuursleden van de ijsvereniging ‘Hou Vol’ uit Barger-Oosterveld.

Drie (oud)bestuursleden van ijsvereniging Hou Vol uit Barger Oosterveld kregen vrijdagavond 17 november 2023 een koninklijke onderscheiding. De heren Herman Suelmann (78) uit Emmen, Johan Siekman (77) uit Emmen en Herman Ottens (79) uit Klazienaveen zijn nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de koninklijke onderscheidingen uit. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van de ijsvereniging in zaal Melody in Barger-Oosterveld. Twee van de bestuursleden, de heren Suelmann en Ottens namen vorig jaar na meer dan 40 jaar afscheid. De heer Siekman maakt nog deel uit van het bestuur. Hij is al sinds 1982 bestuurslid.

De bestuursleden hebben grote verdiensten voor de ijsvereniging. Ze zorgden voor de preparatie van de baan, het onderhoud van de machines, de inning van de contributie, het rondbrengen van de toegangskaarten, maar ook voor de organisatie van allerlei jeugdactiviteiten en wedstijden op de ijsbaan. Ook zetten ze zich in voor activiteiten om inkomsten te verwerven. Zo kon de contributie laag blijven.

De heer Suelmann krijgt de onderscheiding ook omdat hij al sinds 1963 is verbonden aan muziekvereniging Volharding en wordt gezien als een van de drijvende krachten bij de vereniging. De heer Siekman is naast zijn inzet voor de ijsvereniging al 35 jaar betrokken bij de Fiets Tour Club Emmen. Hij organiseert toertochten voor slechtzienden op een duofiets of tandem. Zo beleven mensen met een visuele handicap onvergetelijke momenten.

(Foto: gemeente Emmen)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!