Stichting Historisch Klazienaveen trekt met “De Veenarbeider” een bomvolle zaal

Historisch-Klazienaveen_MSL_0063webKlazienaveen – De Stichting Historisch Klazienaveen trok donderdagavond 16 november met hun jaarlijkse historische avond opnieuw een bomvolle zaal in het Esdal College. Dit jaar was het thema “De Veenarbeider”.

De Stichting Historisch Klazienaveen trok ook dit jaar opnieuw een bomvolle zaal van het Esdal College. Het thema dit jaar “De Veenarbeider!” Bijna iedere Klazienavener heeft wel een familielid die zijn of haar boterham verdiende in het veen. De veenarbeider stond daardoor mede aan de basis van de ontwikkeling van Klazienaveen tot het huidige prachtige dorp.

Met leuke binnenkomers, zoals artiest Gary Vandenberg die, met behulp van een mobiele-installatie, muziek uit de jaren 60, 70 en 80 de sfeer gelijk gemoedelijk en gezellig maakte. Historisch-Klazienaveen_MSL_0007webHistorisch-Klazienaveen_MSL_0007webDaarnaast werd iedere bezoeker hartelijk ontvangen met een drankje, stukje heerlijke droge worst en/of een heuse borrel…. borrel_MSL_0019web Historisch-Klazienaveen_MSL_0089webAchteraf bleek deze borrel de ondersteunende factor van de rode draad van de toneelgroep Straattheater Bargerveen tijdens en tussen de (-de verhalenvertellers leuk onderbrekend-)  verhalen door.Historisch-Klazienaveen_MSL_0039web Historisch-Klazienaveen_MSL_0020webOok de optredens van De Roeglanders onder leiding van accordeonist Cor Maatje bracht het geheel op een sfeervolle en gezellige avond. Historisch-Klazienaveen_MSL_0104webHistorisch-Klazienaveen_MSL_0130webDe optredens gingen in de stijl met in de zaal verspreid zijnde, plotseling opstaande duo’s, die begonnen te zingen. Historisch-Klazienaveen_MSL_0183web
Daarnaast was er een kleine markt met (oude) streekproducten en unieke items. De presentatie van de avond, ondersteunt met talrijke foto’s, lag in handen van André Zwake en Jans Jagt. Historisch Klazienaveen kan terugkijken op een geslaagde avond.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!