Drents Kampioenschap parencombinatie Bridgen gestart

JanDerks_bridgen-2023-1Regio/Emmen – Deze week, woensdag 8 november, is het Drents Kampioenschap parencombinatie Bridgen van start gegaan in het Brinkenhoes te Emmen. Irena Furmanek (Emmen) en Cees de Vries (Klazienaveen) gaan aan kop in de Hoofdklasse.

Woensdagavond 8 november is de parencompetitie voor het Drents kampioenschap Bridgen in het Brinkenhoes te Emmen gestart. Er werd gespeeld in drie verschillende klassen:

  • Hoofdklasse, het hoogste niveau in Drenthe
  • Eerste Klasse en
  • Tweede Klasse, speciaal voor beginnende spelers

Deelnemers waren niet alleen afkomstig uit onze eigen regio, maar ook uit de regio’s Assen, Vries, Rolde, Valthermond en Loon. De winnaars van de eerste zitting van de drie klassen waren:

  • Hoofdklasse:  Irena Furmanek (Emmen) Cees de Vries (Klazienaveen) 69,64%
  • Eerste Klasse: Grietje Oosting en Frank Schuermans (beiden uit Emmen) 61,31%
  • Tweede Klasse:  Eise Jan Dekker en Dirk van der Meer (beiden uit Emmen) 60.83%

Er volgen nog vier woensdagavonden dat er wordt gestreden om de titel en de eer. De laatste zitting is op volgend jaar op woensdagavond 6 maart. De volledige uitslagen kunt via deze link inzien.

Kampioenschap viertallen

De strijd om het kampioenschap voor viertallen start op woensdagavond 15 november. Deze wedstrijden vinden plaats in Emmen, Gieten en Zuidlaren. Wedstijdleider is Jan Derks, Nederlandse Bridge Bond, district Drenthe.

(Foto: Jan Derks)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!