Doorfietsroutes in Zuid-Oost Drenthe een stap dichterbij

snel-fietsroute-Klazienaveen-Emmen-webRegio-Klazienaveen – De doorfietsroutes in Zuid-Oost Drenthe zijn een stap dichterbij. De routes van het netwerk van veilige, snelle en brede fietspaden in de gemeentes Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen zijn vastgesteld.

Een netwerk van doorfietsroutes door de gemeente Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen is weer een stap dichterbij. De colleges van deze gemeenten hebben samen besloten waar de fietsroutes moet komen. Doorfietsroutes zijn veilige, snelle en brede fietspaden tussen dorpen en steden. Het is een manier om fietsen te stimuleren door langere afstanden naar school of werk aantrekkelijker te maken.

Samen met de omgeving

Naast de gemeenten hebben ook andere partijen meegedacht over de beste routes, zoals de Fietsersbond, ANWB en de Provincie Drenthe. Ook konden inwoners tijdens een aantal inloopbijeenkomsten eerder dit jaar verschillende varianten bekijken en hun mening hierop geven. Het netwerk van doorfietsroutes in Zuid-Oost Drenthe is mede vastgesteld op basis van hun meningen.

Niet zomaar een fietspad

Doorfietsroutes zijn anders dan gewone fietspaden. Via deze extra brede en herkenbare fietspaden kunnen fietsers snel, veilig en comfortabel grote afstanden afleggen. Ook kunnen deze fietsers snel doorfietsen omdat er weinig verkeerslichten zijn en geen lastige kruisingen. Maar niet alleen snellere (e-bike) fietsers hebben voordeel bij deze bredere fietspaden. Ook bakfietsen, rolstoelfietsen en duofietsen hebben meer ruimte op een doorfietsroute.

Nuttig en aangenaam

Door belangrijke (dorps)kernen of OV-punten met elkaar te verbinden, wordt de fiets een goed alternatief voor de auto. Nu meer inwoners een e-bike hebben, is ook snelheid een belangrijk aspect van de doorfietsroute. Fietsen is daarnaast goedkoop, gezond, zorgt voor minder uitstoot en voorkomt verkeerslawaai. Maar ook vanuit een recreatief oogpunt zijn er voordelen. Het bos en de natuur is van de samenleving. Door bestaande fietspaden die al door bossen heen lopen om te vormen tot doorfietsroutes, kunnen inwoners optimaal samenleven met de natuur.20231101-Voorkeursvariant-Emmen-Klazienaveen-route-web220231101-Voorkeursvariant-Borger-Emmen-Coevorden-web

Planning

Nu het netwerk voor Zuid-Oost Drenthe is vastgesteld, kan elke gemeente zijn deel van de doorfietsroute (gefaseerd) aanleggen. De planning van de verschillende delen kan dan ook verschillen, omdat de gemeentes zelf kijken of ze het aanleggen van de doorfietsroute kunnen combineren met andere projecten of werkzaamheden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!