Onthulling Trammonument op 14 januari 2024

Foto-tram-2-klazienaveenKlazienaveen – Lange tijd heeft Klazienaveen vrij geïsoleerd gelegen. Met de realisatie van de tramverbinding Erica-Klazienaveen in 1904 kwam daar verandering in.

Op 14 januari 1904, om precies te zijn werd de bijna zes kilometer lange verbinding om 11.56 uur feestelijk geopend met de intocht van de gloednieuwe Tramlok 18 die de toepasselijke naam “Klazienaveen” droeg.

De Stichting Historisch Klazienaveen wil dit historische moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt op zondag 14 januari 2024 om 11.56 uur het trammonument officieel onthuld door burgemeester Erik van Oosterhout.

Tramdam

Het monument wordt geplaatst op de Tramdam en bestaat uit een grote zwerfkei die zal worden voorzien van een bronzen plaat met tekst. Hovenier Schulte uit Klazienaveen zorgt voor de nodige verfraaiing rondom de kei. Op dit moment ligt de aan de Derksweg gevonden kei nog bij Tromp en Roggen Natuursteen aan de Industriestraat in Klazienaveen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!