Oktober Kindermaand: volop gratis culturele activiteiten

Smalspoormuseum 2017Regio -Kartonbloemen vouwen, achter een echt drumstel zitten en een trein besturen. In oktober kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe.

In de gemeente zijn gedurende de hele maand acht instellingen die uiteenlopende culturele en creatieve activiteiten ontplooien. Zo wordt Hupsakee in Emmen omgetoverd tot Halloween-spookhuis en is er een workshop ‘Kunst maken met rommel’ bij Facet in Emmen. Kinderen worden wetenschapper tijdens de proefjes en experimenten in Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht en een treinmachinist in het Smalspoormuseum in Erica.

Kinderen die graag een muziekinstrument willen leren spelen kunnen verschillende workshops volgen bij muziekschool MM. En in het Rensenlab worden van restmaterialen kriebelbeestjes gemaakt.
Voor de schildertalenten en knutselliefhebbers zijn de workshops ‘Schilderen als Van Gogh’ in het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en de workshop ‘Bloemen maken van karton’ bij Boetiek Creatief in Zandpol. Het Drumfeest ‘Sla je Slag’ in de Drumstudio in Emmen is de kers op de taart van het programma in Emmen.

Jaarlijks evenement

Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement. Kinderen kunnen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een gebarentolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje

In totaal zetten bijna 90 instellingen in Drenthe dit jaar hun deuren open voor kinderen. Ze zijn goed voor meer dan honderd activiteiten, die te vinden zijn in het programmaboekje (verkrijgbaar bij het TIP’s en gemeentehuizen) en online op kindermaand.nl.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!