Activiteiten in ‘Week tegen Eenzaamheid’

Gemeentehuis Emmen 2022Regio/Emmen – Er zijn veel activiteiten in de gemeente Emmen tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’, dat meewerkt aan het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’.

Er zijn ontmoetingen voor jong en oud, een tentoonstelling, dansen, muziek maken en veel meer. In de gemeente Emmen voelt bijna de helft van de volwassen inwoners zich wel eens eenzaam, (45%), meer dan 10 procent is zelfs ernstig eenzaam. Daarom doet de gemeente mee aan het landelijke actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, dat bedoeld is om eenzaamheid bespreekbaar
te maken.

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In deze week zijn er veel verschillende activiteiten voor jong en oud om elkaar te ontmoeten en te praten over eenzaamheid. Zoals samen dansen, koffieochtenden, bingo, gymmen of muziek opnemen in de studio. In het gemeentehuis is een fototentoonstelling te zien over het thema eenzaamheid, die uitnodigt om er samen over in gesprek te gaan.

Wie eenzaam is, mist contacten met mensen die veel betekenen. Bijvoorbeeld iemand bij wie je je verhaal kwijt kunt, maar ook kennissen, mensen in de buurt en mensen met dezelfde interesses. Eenzaamheid hoort bij het leven. Daarom werkt de gemeente samen met instellingen en bedrijven om eenzaamheid bespreekbaar te maken en activiteiten te organiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wethouder Dewy Leal: “Eenzaamheid kan afnemen als je er met anderen over praat. Daarom vinden we het belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken. Als zoveel mensen in onze gemeente zich wel eens eenzaam voelen, dan moet het lukken om meer contact met elkaar te krijgen. Ik ben heel blij met alle initiatieven hiervoor in de Week tegen Eenzaamheid en ook daarna.”

Tentoonstelling

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 12 oktober staat in de publiekshal van het gemeentehuis de fototentoonstelling ‘Eenzaamheid in beeld’. Zes inwoners van de gemeente Emmen hebben in woord en beeld uitdrukking gegeven aan hun persoonlijke gevoelens van eenzaamheid. Bij de tentoonstelling hoort ook een boekje dat bezoekers mee kunnen nemen. Op donderdag 28 september om 14.00 uur opent wethouder Dewy Leal deze tentoonstelling. Iedereen is hierbij van harte welkom in de publiekshal van het gemeentehuis, ingang Markt.
Kijk voor meer informatie op Emmen.nl/eenzaam en eentegeneenzaamheid.nl.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!