Dick Lukkien benoemd tot ereburger van Emmen

erepenning-dick-lukkienwebEmmen/Regio – Dick Lukkien is bij zijn afscheid als trainer van FC Emmen benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen.

Hij kreeg de onderscheiding, een erepenning, vanmiddag uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Dat gebeurde tijdens een afsluitende bijeenkomst van spelers, staf en medewerkers van FC Emmen.

De trainer van de FC Emmen krijgt de onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de club en de wijze waarop hij een bijdrage heeft geleverd aan de naamsbekendheid van Emmen. “Dick Lukkien heeft in de afgelopen zeven seizoenen met FC Emmen geschiedenis geschreven. Hij wist de club maar liefst twee keer naar de eredivisie te loodsen. Dick is niet alleen een uitstekende trainer, maar ook een toegankelijk, prettig en sociaal mens die er bovendien in slaagde om een warme band op te bouwen met de supporters. In zowel goede als slechtere tijden bewaarde hij het overzicht en de kalmte. En daarin onderscheidt hij zich van veel zijn collega’s. Bovendien is het in belangrijke mate zijn verdienste dat FC Emmen er landelijk zo goed op staat en sympathie geniet”, zegt Van Oosterhout. “Jammer dat hij er met zijn ploeg niet in is geslaagd het verblijf in de eredivisie veilig te stellen.”

(Foto: onbekend/gemeente Emmen)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!