Opening landelijke BeeBalldag in Emmen door kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel

Spelmoment-Bedrocks-U15---The-Blokes-Finn-Becker-verovert-de-thuisplaatW--Emmen/Regio – Zondag 11 juni zullen naar verwachting ruim 550 kinderen deelnemen aan de Landelijke BeeBalldag. In Emmen slaat kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel de landelijke BeeBalldag af bij de Emmer Bedrocks.

Ruim 550 kinderen gaan volgens de verwachtingen op zondag 11 juni deelnemen aan de Landelijke BeeBalldag. De Emmer Honkbalvereniging Bedrocks is één van de organisatoren van dit grootste, en leukste honkbal- en softbalevenement voor de jongste jeugd. Zo rond 12:30 uur zal de opening worden verricht door de Emmer kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel.

BeeBall is een jaarlijks terugkerend toernooi voor de jongste jeugd, dat verschillende honkbal-en softbalverenigingen in samenwerking met de KNBSB organiseren. Dit jaar wordt het toernooi gespeeld op vijf locaties verspreid over het land: Twins in Oosterhout, BSC Almere in Almere, Portland Poema’s in Rotterdam, Kinheim in Haarlem en bij Honk- en Softbalvereniging Bedrocks Emmen. In totaal hebben 60 teams met ruim 550 deelnemers zich opgegeven voor dit grootste en leukste honkbal- en softbalevenement voor kinderen tussen de vijf en tien jaar. Daarvan komen vijf teams met 26 spelers op de Bedrocks velden in actie.

Wat is BeeBall?

BeeBall is een stoer en flitsend spel voor kinderen van vijf tot tien jaar, waarbij de kinderen op een leuke en speelse manier vertrouwd raken met het honkbal en softbal. Door de kleine teams en de eenvoudige spelregels leren ze gemakkelijk hoe te slaan, gooien en vangen, wordt iedereen bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Teamgeest, sportiviteit en speelplezier staan bij het BeeBallen voorop.
Het sportieve evenement vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats en naast het BeeBall toernooi worden er gedurende de dag allemaal leuke activiteiten voor de kinderen en hun familie en vriendjes georganiseerd. Zo is er een springkussen en kunnen de kinderen geschminkt worden. Bedrocks nodigt iedereen van harte uit om langs te komen op sportpark De Meerdijk en te genieten van een heerlijke sportieve dag in de buitenlucht dat rond 15:30 wordt afgesloten.

Wedstrijd nieuws

Het eerste team van Bedrocks verloor zondagmiddag op de Meerdijk de koppositie in hun klasse door in een rommelige wedstrijd met 7-11 te verliezen van The Blokes uit Veendam dat daarmee ook de koploper is geworden. Het tweede team van de Bedrocks had in de ochtend weinig in te brengen tegen Caribe 3 uit Groningen en verloor met 4-19.Spelmoment-Bedrocks-Heren-1---The-BlokesW De Emmer jeugdteams wisten zaterdag 3 juni de bal beter te raken. In Leeuwarden won het U21 Bedrocks/Cubs combiteam met 5-13 van Northern Stars. Op de Meerdijk won het U12 team met 7-3 van Knights uit Leek en het U15 Bedrocks/Cubs combiteam behaalden mede door een fraaie 3-honkslag van Vincent Ester een mooie 11-2 winst op The Blokes uit Veendam.

Programma Meerdijk

zaterdag 10 juni:  11:00 U12 – Caribe Groningen
zondag 11 juni:      12:30 – 15:30 BeeBalldag

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!