Kijkje nemen in het voormalige Biochron

Dag-van-de-Bouw-verbouwing-voormalige-BiochronEmmen/Regio – Zaterdag 17 juni a.s. is de landelijke Dag van de Bouw. Een leuk uitje is de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in het voormalige Biochron in het Rensenpark Emmen.

Ook een kijkje nemen in het voormalige Biochron tijdens Dag van de Bouw? De bouwplaats van het voormalige Biochron is éénmalig toegankelijk voor publiek; waar voorheen de haaien zwommen kun je nu een kijkje nemen! Koenen Bouw verbouwt deze ruimte tot een plek voor tentoonstellingen, activiteiten en workshops. Het Centrum Beelden kunst (CBK) Emmen neemt een deel van het gebouw in gebruik. Ook nieuwsgiering naar de verbouwing van het voormalige Biochron? Kom dan tussen zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen tijdens de Dag van de Bouw bij de ingang van het Rensenpark.

Ondergrondse route

Tijdens de 16e editie van de landelijke Dag van de Bouw kan iedereen op deze dag ontdekken wat er komt kijken bij (ver)bouwen. Omdat het bouwproces van het voormalige Biochron grotendeels ondergronds plaatsvindt, is dit een unieke kans om middels een uitgezette route door deze ruimten te lopen en de bouw van dichtbij te beleven.

Wat is er te doen?

Er zijn verschillende activiteiten in en bij het voormalige Biochron. Op en rond het pleintje van het CBK Rensenpark zijn ook activiteiten voor kinderen en mindervalide mensen.
• looproute door de ondergrondse ruimte
• film met het ontwerp van de architect
• film met bouwproces vanaf de start van de bouw tot nu
• het maken van etsjes
• raad jij het aantal spijkers in de pot?

Nieuwe locatie CBK Emmen

In het voorjaar van 2024 verhuist het CBK Emmen naar het nieuwe onderkomen in het voormalige Biochron in het Rensenpark. Het CBK organiseert tentoonstellingen van professionele- en amateurkunst. Daarnaast biedt zij lezingen, rondleidingen en workshops aan voor volwassenen en kinderen. Onderdeel van de nieuwe tentoonstellingsruimte is het grote bassin waar vroeger de haaien zwommen. Het water is weg, maar de vuistdikke glaswand is blijven zitten.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!